Ζωή Κωνσταντοπούλου σε Κωστή Χατζηδάκη: Η εικόνα και η στάση σας μού προκαλεί μεγάλη θλίψη και τεράστια ανησυχία διότι υπάρχουν πολιτικά πρόσωπα σε ύψιστες κυβερνητικές θέσεις, που λειτουργούν υπό φόβο, που λειτουργούν υπό περιορισμό

“Μεγάλη θλίψη” και “τεράστια ανησυχία” προκαλεί η εικόνα και η στάση του Κωστή Χατζηδάκη στην Ολομέλεια της Βουλής, μετά από το σφυροκόπημα από τα κόμματα της αντιπολίτευσης μετά από το πόρισμα του Αρείου Πάγου για τις παρακολουθήσεις. Τη διαπίστωση έκανε η Ζωή Κωνσταντοπούλου απευθυνόμενη προς τον Υπουργό Οικονομικών, που την άκουγε αμίλητος και μαζεμένος στην καρέκλα του.

“Η εικόνα και η στάση σας μού προκαλεί μεγάλη θλίψη και τεράστια ανησυχία διότι υπάρχουν πολιτικά πρόσωπα σε ύψιστες κυβερνητικές θέσεις, που λειτουργούν υπό φόβο, που λειτουργούν υπό περιορισμό”, τόνισε η Ζωή Κωνσταντοπούλου και πρόσθεσε ότι είναι “αυτοτελώς ανατριχιαστικό και προβληματικό” το ότι δεν ζήτησε να μάθει γιατί τον παρακολουθούσαν. Όπως είπε η Πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, η ενδεής στάση του Κωστή Χατζηδάκη δίνει την εντύπωση ότι ακροβατεί και ισορροπεί και πως προσεύχεται να μάθει περισσότερα, αλλά χωρίς δικές του ενέργειες.

Στη συνέχεια, η Ζωή Κωνσταντοπούλου κατέθεσε στα πρακτικά το κατεπείγον αίτημα για σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας για να διαβιβαστεί όλη η Ποινική Δικογραφία από την Προκαταρκτική Εξέταση, όπως και όλα τα στοιχεία του σκανδάλου. Στο αίτημα υπάρχει και αναφορά στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη, διότι η ανακοίνωσή της για το πόρισμα του ανώτατου δικαστηρίου στην υπόθεση των παρακολουθήσεων “προσδίδει χαρακτήρα συμμετοχής στη συγκάλυψη”. Σε μία αποστροφή του λόγου της, η Ζωή Κωνσταντοπούλου, που άρχισε την ομιλία της με τον στίχο “μη παρακαλώ σας μη λησμονάτε τη χώρα μου”.

Διαβάστε επίσης