Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Υπερασπίζομαι και θα υπερασπίζομαι το ΟΧΙ των πολιτών, τη χώρα μας και τη ζωή μας» (Video)

Τη θλιβερή επέτειο της ημέρας που ο Αλέξης Τσίπρας συμφώνησε με τους δανειστές για την υπογραφή ενός μνημονίου, μόλις οκτώ, ναι, 8 ημέρες μετά από το εκκωφαντικό «ΟΧΙ» του ελληνικού λαού στις απειλές και τους εκβιασμούς, μνημόνευσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου. Το ημερολόγιο έγραφε 13 Ιουλίου 2015, όταν ο τότε πρωθυπουργός αγνόησε την επιθυμία των Ελλήνων, που σε ποσοστό 62% του έδωσαν εντολή να συγκρουστεί με την Τρόικα. Αντί να αξιοποιήσει τη λαϊκή εντολή, τη βούληση μίας χώρας, ο Αλέξης Τσίπρας πήγε στις Βρυξέλλες και μετέτρεψε το υπερήφανο «ΟΧΙ» σε ένα «ΝΑΙ» απόλυτης υποταγής.

«Σαν σήμερα το 2015, ένας πρωθυπουργός που είχε την πιο ισχυρή εντολή που δόθηκε ποτέ στην Μεταπολίτευση, το 62%, αποφάσισε να την παραβιάσει…

Και ενώ οι πολίτες είπαν ΟΧΙ σε ποσοστό 62% στις πολιτικές που κατέστρεφαν τη χώρα μας, εκείνος υπέγραψε το «Ναι σε Όλα» και το εφάρμοσε επί 4 χρόνια, παραβιάζοντας την δημοκρατική εντολή των πολιτών.

Στην παραβίαση αυτή τον βοήθησαν και τον στήριξαν οι αντίπαλοί του, που σήμερα κυβερνούν και πάλι. Όλοι αυτοί παρίσταναν και τότε και τώρα ότι μας σώζουν. Με περικοπές μισθών, συντάξεων, με καταστολή, χημικά, με ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, αεροδρομίων, λιμανιών, τρένων, αιγιαλών, των αγαθών της ενέργειας, του νερού, της χώρας μας, που την μετέτρεψαν στην χώρα του “πάμε κι όπου βγει”.

Και τότε, ως Πρόεδρος της Βουλής, και σήμερα, ως Πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, και όλα αυτά τα χρόνια, μέσα κι έξω από τη Βουλή, στα κινήματα, στα Δικαστήρια, στο δρόμο, υπερασπίζομαι και θα υπερασπίζομαι το ΟΧΙ των πολιτών. Τη δημοκρατική εντολή που παραβιάσθηκε αλλά που εξακολουθεί να ισχύει και ποτέ δεν ανατράπηκε δημοκρατικά. Υπερασπίζομαι και θα υπερασπίζομαι τη χώρα μας και τη ζωή μας, να ζούμε όπως αξίζουμε, σε μια χώρα όπως την ονειρευόμαστε και μπορούμε να την διεκδικήσουμε», έγραψε η Πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας από το Παρίσι και συνόδευσε την ανάρτησή της με τις τοποθετήσεις της στη Βουλή και το 2015, αμέσως μετά από την προδοσία, αλλά και το 2024 όταν απάντησε στονΚυριάκο Μητσοτάκη για τους επαίσχυντους χαρακτηρισμούς που χρησιμοποίησε για το δημοψήφισμα, τη μέγιστη έκφραση της Δημοκρατίας.

Διαβάστε επίσης