Ελιάνα Χρυσικοπούλου: “Εγώ δεν ήθελα να πάω στους Coldplay, ούτε εισιτήριο είχα”

Με μια μακροσκελή ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, η Ελιάνα Χρυσικοπούλου μοιράστηκε με τους διαδικτυακούς της φίλους όσα βίωσε το βράδυ του Σαββάτου στο ΟΑΚΑ στη συναυλία των Coldplay.

“Εγώ δεν ήθελα να πάω στους Coldplay. Ούτε εισιτήριο είχα, ούτε και με ενοιαζε, γιατί έλεγα πως “τους έχω ξεπεράσει” και πως η μουσική τους μου φαίνεται “φλώρικη”, “ανάλατη”, “παιδική”.

Μια σειρά από γεγονότα οδήγησαν στο να με παίρνει η αδέρφη μου σηκωτή και να με πηγαίνει νωρίς – νωρίς μέσα στη λαλάκα στο ΟΑΚΑ, μπροστά – μπροστά στην αρένα, λες και περιμένω την αγαπημένη μου μπάντα ξέρω γω.

Και μετά ξεκίνησε. Και μου ήρθαν πίσω όλα. Η πρώτη φορά που άκουσα 18 χρονών το Yellow και σκεφτόμουν ότι, αν είναι έτσι ο έρωτας, θέλω κάποτε να κιτρινίσω ολόκληρη. Η πρώτη φορά που άκουσα το Clocks και με εκνεύριζε γιατί μου φαινόταν αντιγραφή U2, αλλά κυρίως επειδή ψυλλιαζόμουν ότι ο στίχος “Am I part of the cure or am I part of the disease?” μάλλον κάτι σημαντικό λέει, αλλά τότε δεν ήμουν σίγουρη τι ακριβως (έκτοτε, τα 20 χρόνια που μεσολάβησαν, έχω σκεφτεί πολλές φορές πως είναι η ΠΙΟ καίρια ερώτηση που οφείλεις να κάνεις στο εαυτό σου για να καταλάβεις που στέκεσαι στην κοινωνία /στη δουλειά σου / στις προσωπικές σου σχέσεις όταν αυτές δυσκολεύουν ή και αποτυγχάνουν).

Η πρώτη φορά που άκουσα το Viva La Vida τέρμα δυνατά οδηγώντας ανέμελη σε κάποιο κατσικόδρομο στις Κυκλάδες. Η τελευταία φορά που άκουσα το Paradise, πέρσι τον Σεπτέμβριο, όταν μετά από μια άλλη σειρά γεγονότων χρειαζόμουν επειγόντως κάτι να με σηκώσει και να με ενεργοποιήσει και το βρήκα στον στίχο “and so lying underneath those stormy skies, she’d say, “oh I know the sun must set to rise”.

Παιδικά όλα αυτά; Σύμφωνοι, παιδικά. Αλλά χθες ήμασταν 60.000 παιδιά εκεί μέσα που χορεύαμε, τραγουδούσαμε, κλαίγαμε, αγκαλιαζόμασταν και γιορτάζαμε τις μικρές και μεγάλες χαρές και ματαιώσεις που μας έχει δώσει ετούτη η ζωή. Και συμφωνήσαμε, χωρίς να το πούμε, να συνεχίσουμε να ονειρευόμαστε και να γινόμαστε μετά από κάθε πτώση σοφότεροι αλλά όχι σκληρότεροι.
Υ.Γ.: @harakessaris σου χρωστάω αιώνια.
Υ.Γ.: για όσους πάτε σήμερα: όταν σας πει ο Chris Martin να αφήσετε μόνο για λίγο τα κινητά σας, μην είστε ηλίθιοι, κάντε το”
 έγραψε η Ελιάνα Χρυσικοπούλου.

Διαβάστε επίσης