Η Βασιλική Πολύζου συνόδευσε το Belem με την Ολυμπιακή Φλόγα στον διάπλου της Διώρυγας της Κορίνθου

Μέσα από τον Ισθμό της Κορίνθου πέρασε σήμερα, Κυριακή (28/4) το ιστορικό γαλλικό ιστιοφόρο Belem, στο ταξίδι που θα κάνει από την Ελλάδα προς τη Γαλλία…

Μια ιστορική και μοναδική εμπειρία για όσους την έζησαν, αφού είναι η πρώτη φορά που η Ολυμπιακή Φλόγα φεύγει από την Ελλάδα δια θαλάσσης, διασχίζοντας τη Διώρυγα της Κορίνθου, προκειμένου να φτάσει στον τελικό προορισμό της, το Παρίσι για τους Ολυμπιακούς αγώνες του 2024. Μάλιστα, το συγκεκριμένο ιστιοφόρο που τη μεταφέρει, ναυπηγήθηκε την ίδια χρονιά με την τέλεση των πρώτων σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων το 1896 και αποτελεί σύμβολο της ναυτικής παράδοσης της Γαλλίας.

Άνθρωποι κάθε ηλικίας, έδωσαν το παρών στο ιστορικό αυτό γεγονός, ενώ οι φωτογραφίες κάνουν ήδη το γύρο του κόσμου. Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η στιγμή, που οι επιβάτες των δύο πλοίων της Διώρυγας που συνόδευαν το Belem, άφησαν άσπρα και μπλε μπαλόνια στον Κορινθιακό ουρανό,  για να συνοδεύσουν το Belem στο μακρινό ταξίδι του.

Ανάμεσα στους παρευρισκόμενους, η δημοσιογράφος – παρουσιάστρια, Βασιλική Πολύζου, η οποία διεκδικεί την ψήφο των Ελλήνων πολιτών για την είσοδό της στην Ευρωβουλή, με την Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου και βίωσε τη συγκλονιστική αυτή εμπειρία. «Ήταν φοβερή εμπειρία και μια άρτια οργανωμένη εκδήλωση. Το τοπίο κατά τη διάρκεια του διάπλου είναι μαγευτικό. Περισσότερο χάρηκα, πάντως, ότι είδα πολλά παιδιά να ρωτούν και να μαθαίνουν για τα Ολυμπιακά ιδεώδη», δήλωσε η Βασιλική Πολύζου, η οποία στάθηκε και στο μήνυμα που στέλνουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες. «Στην αρχαιότητα σταματούσαν οι πόλεμοι. Στις μέρες μας, δυστυχώς, δεν συμβαίνει το ίδιο και βλέπουμε να συνεχίζεται η Γενοκτονία των Παλαιστινίων. Εύχομαι να διδαχθούν από το Ολυμπιακό Πνεύμα, όσοι επιδίδονται σε αυτά τα εγκλήματα και να σταματήσουν άμεσα. Η Πλεύση Ελευθερίας πρεσβεύει την ενότητα των λαών, την ειρήνη, στην ελευθερία και την ανεξαρτησία. Είναι οι ίδιες αξίες με εκείνες των Ολυμπιακών Αγώνων».

Πηγή: loutraki365.gr

Διαβάστε επίσης