Σοφία Μπεκατώρου: Η πρώτη αντίδραση μετά τη διαγραφή Παπανώτα – «Όταν άκουσα τις δηλώσεις, σκέφτηκα την 28χρονη Κυριακή»

Στο Action 24 βρέθηκε η Σοφία Μπεκατώρου μετά τις τελευταίες εξελίξεις στο ΣΥΡΙΖΑ και τη διαγραφή του Δημήτρη Παπανώτα από το ευρωψηφοδέλτιο. 

Η Ολυμπιονίκης της ιστιοπλοΐας και υποψήφια στο ίδιο κόμμα αναφέρθηκε στην απομάκρυνση του δημοσιογράφου εξαιτίας μίας πρόσφατης δήλωσής του γύρω από τη θέση της γυναίκας και την έμφυλη βία.

«Στο θέμα της απομάκρυνσης του κυρίου Παπανώτα, εκεί τέθηκε κυρίως το ζήτημα για την έμφυλη βία. Ουσιαστικά έγινε ένας σχολιασμός πάνω στις προσωπικές απόψεις του κυρίου Παπανώτα. Κλήθηκα να πάρω μία θέση. Πιστεύω ότι σημαντικό είναι να δίνουμε την αληθινή διάσταση του πράγματος. Το ότι κακοποιούνται 653 γυναίκες την ημέρα στην Ελλάδα είναι ένα γεγονός και προέρχεται από μία έρευνα του 2012. Καταλαβαίνετε ότι από τότε τα νούμερα έχουν αυξηθεί. Επομένως, είναι κάτι που πρέπει να αντιμετωπίσουμε, όλα τα κόμματα να συνεργαστούν και να ακολουθήσουν μία πιο μακροχρόνια στρατηγική για το πώς αυτό το φαινόμενο θα μειωθεί», ανέφερε η Σοφία Μπεκατώρου.

«Όταν άκουσα τις δηλώσεις του κυρίου Παπανώτα, σκέφτηκα την Κυριακή, που έκανε όλα όσα έπρεπε και σκοτώθηκε έξω από το αστυνομικό τμήμα. Άρα η συζήτηση που πρέπει να κάνουν όλα τα κόμματα είναι πώς θα μειωθεί αυτή η έμφυλη βία και πώς θα περιοριστεί ο δράστης. Δεν είμαι σε θέση να κρίνω τον κύριο Παπανώτα, κρίνεται από τις απόψεις του, είναι τόσα χρόνια στη δημοσιογραφία, δεν θα του πω εγώ πώς θα μιλάει. Για να αλλάξει όμως η κουλτούρα, πρέπει να αλλάξει και ο λόγος μας, να δώσουμε την προσοχή που χρειάζεται», κατέληξε στις δηλώσεις της η Σοφία Μπεκατώρου.

Διαβάστε επίσης