Θεσσαλία – Μακεδονία – Εύβοια, Βόλος – Θεσσαλονίκη – Θέρμη – Καβάλα – Λάρισα – Αιδηψός: η 4ήμερη Πλεύση της Ζωής Κωνσταντοπούλου και της κοινωνίας προς την Ελευθερία

Με συμβολικό τρόπο, περνώντας από την πατρίδα της την Αιδηψό, στη Βόρεια Εύβοια, ανήμερα της επετείου της πρώτης εκλογής της στη Βουλή (6/5/2012), η Επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, ολοκλήρωσε χθες 6/5/2023 μια εντατική περιοδεία σε 6 Εκλογικές Περιφέρειες μέσα σε 4 ημέρες (Μαγνησία, Α’ και Β’ Θεσσαλονίκης, Καβάλα, Λάρισα, Εύβοια), συγκεντρώνοντας μόνον θετική ανταπόκριση από τον κόσμο, από όπου κι αν πέρασε! Η Ζωή Κωνσταντοπούλου έχει βάλει ως στόχο της να μάθουν όλοι οι πολίτες για την Πλεύση Ελευθερίας και τις δράσεις της και να γνωρίζουν ότι έχουν επιλογή για τις εκλογές της 21 Μαΐου 2023.

Πρώτος σταθμός της περιοδείας της Επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας ήταν την Τετάρτη 3/5, ο Βόλος, όπου υπερασπίσθηκε για άλλη μια φορά ανθρώπους των κινημάτων για το νερό, το περιβάλλον και τη δημοκρατία από τον Βόλο και τις Σταγιάτες του Πηλίου και, στη συνέχεια, εγκαινίασε το εκλογικό κέντρο της Πλεύσης Ελευθερίας στο κέντρο της πόλης και παρουσίασε το ψηφοδέλτιο της Πλεύσης Ελευθερίας στη Μαγνησία, με πλειοψηφία γυναικών και με σημαντικές παρουσίες από τη νέα γενιά!

Την Πέμπτη 4/5 στη Θεσσαλονίκη, η Ζωή  Κωνσταντοπούλου παραχώρησε Συνέντευξη Τύπου για τους εκπροσώπους των Μακεδονικών ΜΜΕ στην Ένωση Συντακτών, και ανακοίνωσε το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Πλεύσης Ελευθερίας, με εξαιρετικής ποιότητας υποψηφίους, με σύνδεση με κοινωνικούς αγώνες, δημοκρατικές διεκδικήσεις, εθνικές αξιώσεις, και με πολλούς συμβολισμούς. Παρουσίασε επίσης με πρωτότυπο τρόπο τους υποψηφίους της Πλεύσης Ελευθερίας στις Περιφέρειες της Α’ και της Β’ Θεσσαλονίκης, αλλά και παριστάμενους υποψηφίους από άλλες Περιφέρειες της Μακεδονίας, καλώντας τους να την πλαισιώνουν εκ περιτροπής. Έντονη και εδώ η σημαντική παρουσία γυναικών και η παρουσία ανθρώπων που έχουν διακριθεί σε διάφορους τομείς της επιστήμης, της κοινωνικής δράσης, της κινηματικής παρέμβασης. Στη διάρκεια της Συνέντευξης Τύπου, η Επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας επανέλαβε το αίτημά της να συμμετάσχει στο Debate των πολιτικών αρχηγών, το οποίο οργανώνεται για την επόμενη Τετάρτη, υπογραμμίζοντας ότι, πλήν άλλων, η ίδια είναι η μόνη γυναίκα Αρχηγός Κόμματος που συμμετέχει στις εκλογές και η Πλεύση Ελευθερίας είναι το πρώτο σε δύναμη εξωκοινοβουλευτικό δημοκρατικό κόμμα.

«Τι φοβούνται;», είπε χαρακτηριστικά, αναφερόμενη στους 6 Άνδρες πολιτικούς αρχηγούς (Μητσοτάκη, Τσίπρα, Ανδρουλάκη, Κουτσούμπα, Βελόπουλο, Βαρουφάκη) που ετοιμάζονται να κάνουν Debate μεταξύ τους, έχοντας πάλι μεταξύ τους καθορίσει τους όρους!

Κατά την παραμονή της στη Θεσσαλονίκη, η Επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας εγκαινίασε παρουσία πολλών πολιτών το εκλογικό κέντρο της Πλεύσης Ελευθερίας (οδός Εγνατία 116, Θεσσαλονίκη) υπό τους ήχους ροκ κομματιών και του τραγουδιού “’Άκου την ζωή” των Μπλε, η τραγουδίστρια των οποίων Τζώρτζια Κεφαλά θα είναι και υποψήφια με την Πλεύση Ελευθερίας στην Β2 Εκλογική Περιφέρεια Αθηνών.  

Στην Θεσσαλονίκη, η Ζωή Κωνσταντοπούλου επισκέφθηκε περιοχές της Α΄ και της Β’ Εκλογικής Περιφέρειας, το Καπάνι, την ιστορική αγορά στο κέντρο της Πόλης, την Καλαμαριά, την παραλία της Θέρμης και άλλες περιοχές, όπου συνομίλησε με απλούς πολίτες και πάρα πολλούς νέους, απαντώντας και σε αυθόρμητες ερωτήσεις και απορίες για την δράση και τις θέσεις της Πλεύσης Ελευθερίας.

Η Επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας τόνισε ότι επιλέγει να είναι για δεύτερη φορά υποψήφια στη Μακεδονία και στην Α’ Θεσσαλονίκης, για να δώσει έμφαση στη Διεκδίκηση των Γερμανικών Οφειλών, μιας και η Μακεδονία θρηνεί πάμπολλα θύματα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και θύματα Ολοκαυτώματος, αλλά και για να ενισχύσει την εκστρατεία  της Πλεύσης Ελευθερίας για την Ακύρωση με δημοψήφισμα, της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Στην διάρκεια της περιοδείας της, η Ζωή Κωνσταντοπούλου, με δηλώσεις της αλλά και με συνεντεύξεις σε ΜΜΕ, κάλεσε κατ’ επανάληψη τους πολιτικούς Αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων, που είναι όλοι άνδρες, όπως τόνισε, να δεχθούν το αυτονόητο, να συμμετέχει η Πλεύση Ελευθερίας και η ίδια η Ζωή Κωνσταντοπούλου στο τηλεοπτικό debate που διοργανώνεται στις  10 Μαΐου, ως η μόνη γυναίκα Αρχηγός-Κόμματος και, μάλιστα, όπως τόνισε, του πρώτου σε δύναμη εξωκοινοβουλευτικού δημοκρατικού κόμματος, που σύντομα θα είναι μέσα στη Βουλή!

Ιδιαίτερη έμφαση  έδωσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, με επανειλημμένες δηλώσεις της, στο έγκλημα των Τεμπών, με πάρα πολλά θύματα από την Θεσσαλονίκη και γενικά τη Βόρειο Ελλάδα στις ευθύνες της νυν κυβέρνησης, όσο και της προηγούμενης και της ακόμη προηγούμενης, για τις εγκληματικές ευθύνες Μητσοτάκη- Καραμανλή, στηλιτεύοντας το γεγονός ότι αμφότεροι ξανακατεβαίνουν στις εκλογές. Το Σάββατο 7/5 το πρωί, ως πολίτης και με τη δικηγορική της ιδιότητα βρέθηκε στη Λάρισα, κοντά σε συγγενείς θυμάτων των Τεμπών, που πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας από τον σιδηροδρομικό σταθμό μέχρι τα Δικαστήρια, περνώντας από το κέντρο της πόλης, φορώντας τη μπλούζα με το σύνθημα: «28/2/2023 ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ-57 ΨΥΧΕΣ ΖΗΤΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΣΗ».  Υπενθυμίζεται ότι η Ζωή Κωνσταντοπούλου εκπροσωπεί οικογένειες θυμάτων, ενώ ως Επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας μιλά επίμονα για το ζήτημα της τιμωρίας των πολιτικών ενόχων για την μαζική δολοφονία των Τεμπών. Εξάλλου, η Πλεύση Ελευθερίας υποστηρίζει εδώ και χρόνια την πλήρη κατάργηση της Υπουργικής και βουλευτικής ασυλίας!

Στο πλαίσιο της περιοδείας της η Ζωή Κωνσταντοπούλου επισκέφθηκε επίσης τη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου στην Θεσσαλονίκη, πραγματοποίησε συναντήσεις με φοιτητές και εργαζομένους και έδωσε  συνεντεύξεις σε τοπικά ΜΜΕ.

Το βράδυ της Παρασκευής 5/5 η Ζωή Κωνσταντοπούλου επισκέφθηκε την Καβάλα, και περπάτησε στους δρόμους της πόλης, που ήταν κατάμεστη από κόσμο, στο πλαίσιο της διοργάνωσης «Λευκές Νύχτες», για την ενίσχυση του εμπορικού κόσμου και των καταστημάτων της πόλης, ενώ είχε και σύντομη συνάντηση με τους προσκεκλημένους της διοργάνωσης, μεταξύ των οποίων οι κκ. Αλέξης Κωστάλας και Γρηγόρης Βαλτινός. Εντυπωσιακή ήταν η ζεστασιά των ανθρώπων που την προσέγγιζαν αυθόρμητα και με ενθουσιασμό για να δηλώσουν την αγάπη τους και τη στήριξή τους.

Το μεσημέρι του Σαββάτου, μετά την πορεία για τα Τέμπη, η Ζωή Κωνσταντοπούλου περπάτησε στους δρόμους της Λάρισας, όπου συνάντησε το ίδιο θερμό κλίμα, από πολίτες της περιοχής.

Mε σύντομη στάση την Αιδηψό, την πατρίδα της Ζωής Κωνσταντοπούλου, ολοκληρώθηκε το Σάββατο 6/5 η περιοδεία της Επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας και η ίδια έκανε μια ανάρτηση, με φωτογραφία της στο φέρυ μπόουτ «Αιδηψός», αποτυπώνοντας σε λίγες γραμμές τα συναισθήματά της: «Μετά από μία πολύ εντατική περιοδεία από την περασμένη Τετάρτη σε Βόλο-Θεσσαλονίκη-Καβάλα-Λάρισα, μια σύντομη στάση στην πατρίδα μου, την Αιδηψό, στην πολύπαθη Βόρεια Εύβοια. Αυτό το σύντομο πέρασμα, για μόλις 3 ώρες, που όμως είδα τόσους φίλους κι αγαπημένα πρόσωπα, ανέπνευσα τον αέρα κι είδα τη θάλασσα του Ευβοϊκού, μου δίνει δύναμη για τη συνέχεια!» ,έγραψε στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook.

Διαβάστε επίσης