Γιούλικα Σκαφιδά: «Συνειδητοποίησα κάποια στιγμή πως είναι φοβερά σεξιστική η κοινωνία μας»

Η Γιούλικα Σκαφιδά έδωσε συνέντευξη κι αναφέρθηκε στη σύγχρονη κοινωνία, καθώς και στην κακοποίηση που βιώσε στο παρελθόν.

Η ηθοποιός μίλησε στην εκπομπή «Καλύτερα δε γίνεται» κι αρχικά, δήλωσε: «Συνειδητοποίησα κάποια στιγμή πως είναι φοβερά σεξιστική η κοινωνία μας και κάποιες αθώες εκφράσεις που μπορεί να χρησιμοποιούμε, διαιωνίζουν στερεότυπα, τα οποία μειώνουν μεγάλο μέρος του πληθυσμού μας. Είτε τις γυναίκες, είτε κάποια μειονότητα».

Όπως είπε στη συνέχεια, θα έπρεπε ο κόσμος να παίρνει θέση πάνω σε κάποια ζητήματα πρακτικά και όχι μέσω των social media.

«Μέσα από ένα περιστατικό που είχε να κάνει με κακοποίηση, αυτό που ήθελα να πω είναι ότι σε θεωρητικό επίπεδο είμαστε όλοι καλυμμένοι, όταν πατάμε ένα like σε ένα link που μιλάει για την κακοποίηση και πόσο κακή είναι. Όταν όμως, σε πρακτικό επίπεδο πρέπει να πάρουμε θέση, είτε πηγαίνοντας να καταθέσουμε κάτι που είδαμε, είτε βοηθώντας πρακτικά έναν άνθρωπο, δεν το κάνουμε», εξήγησε.

Τέλος, πρόσθεσε: «Δεν μπορώ να πω πολλά, γιαί η δίκη εκκρεμεί, αλλά φυσικά κι είναι ψυχοφθόρο. Μεγάλωσα με σκοπό να γίνω ένας καλός και χρήσιμος άνθρωπος στην κοινωνία, οπότε μπορεί και να στενοχωρήθηκα στο κρατητήριο, μπορεί και να φρίκαρα, αλλά δεν πειράζει».

Διαβάστε επίσης