Ρουθ Γουίλσον: Eκνευρισμένη η ηθοποιός με την υποκρισία του Χόλιγουντ για το #MeToo

Η Ρουθ Γουίλσον, πρωταγωνίστρια δημοφιλών τηλεοπτικών σειρών όπως το «Luther», το «The Affair» και το «His Dark Materials», εξέφρασε την άποψή της για τον χειρισμό των αποκαλύψεων του #MeToo από το Χόλιγουντ.

Σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Guardian, η Γουίλσον επέκρινε την υποκρισία της βιομηχανίας που από το να αγνοεί την καταχρηστική συμπεριφορά σημαντικών προσωπικοτήτων, μεταπήδησε στο να προσποιείται ενδιαφέρον.

Το βρήκε «εξαιρετικό» να βλέπει το ένστικτο επιβίωσης του Χόλιγουντ και το πόσο ασταθής είναι η βιομηχανία χωρίς ηθική: «Συνειδητοποιείς πόσο ασταθής είναι αυτή η βιομηχανία. Δεν υπάρχει ηθικό υπόβαθρο. Οι άνθρωποι είναι σαν “θα κάνουμε μια συνάντηση για το πόσο άσχημα συμπεριφερθήκαμε και μετά θα είμαστε όλοι καλά”» ανέφερε στη συνέντευξη και πρόσθεσε:

«Με έκανε να καταλάβω ένα ολόκληρο φάσμα της ανθρώπινης συμπεριφοράς. Τόσοι πολλοί άνθρωποι δεν πιστεύουν πραγματικά τίποτα – μόνο αυτό που τους φέρνει χρήματα… Είναι καιροσκόποι. Το βλέπετε αυτό. Αλλά σε κάνει να σκέφτεσαι τι θέλεις, τι είναι σημαντικό»

WILSON

Η Γουίλσον μοιράστηκε επίσης τις εμπειρίες της από το να είναι γυναίκα ηθοποιός στο Χόλιγουντ και την πίεση να κάνει αισθητικές επεμβάσεις. Χαρακτήρισε τις θεραπείες όπως το Botox ως «τρελές» και κατηγόρησε την εμμονή της βιομηχανίας με αυτές. Η Γουίλσον είπε ότι «όλοι γύρω μου μιλούν για το μπότοξ και με τι να γεμίσουν το πρόσωπό τους». Διερωτήθηκε μάλιστα αν πρέπει να ενδώσει στην πίεση και ενδεχομένως να δείχνει μεγαλύτερη από τους συνομηλίκους της ή να αντισταθεί στον πειρασμό. Σχολίασε δε, το γεγονός ότι 20χρονες κάνουν μπότοξ στο πρόσωπό τους, λέγοντας: «Αστειεύονται; Το βρίσκω τόσο … Είναι τρελό! Είναι μαζική βία».

Η ηθοποιός αναφέρθηκε και στη χρήση των συμφωνιών εμπιστευτικότητας στη βιομηχανία. Η ηθοποιός πιστεύει ότι δεν θα έπρεπε να υπάρχουν συμφωνίες και ότι αν υπάρχει πρόβλημα, πρέπει να αντιμετωπιστεί και όχι να τεθεί υπό όρους για να φιμωθεί το θύμα.

shutterstock_1396226333

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης αναφέρθηκε τέλος στην αποχώρηση της από το «The Affair». Η ηθοποιός φέρεται να εγκατέλειψε τη σειρά λόγω της συχνότητας και της φύσης των σεξουαλικών σκηνών που έπρεπε να εκτελέσει και των τριβών με τη διευθύντρια της σειράς, Σάρα Τιμ. Η Ρουθ Γουίλσον ισχυρίστηκε ότι «δεν της επιτρεπόταν» να μιλήσει για τους λόγους της αποχώρησής της και μεταγενέστερες αναφορές υποστήριξαν ότι είχε υπογράψει συμφωνητικό. Η Τριμ απάντησε ότι είχε κάνει τα πάντα για να κάνει την ηθοποιό να νιώσει άνετα με αυτές τις σκηνές και ότι δεν ήταν χειριστική και πάντα είχε φεμινιστικές απόψεις.

Διαβάστε επίσης