Άδωνις Γεωργιάδης: “Οι Έλληνες αγαπάμε και σεβόμαστε τις γυναίκες κι εμείς ως κυβέρνηση τις πιστεύουμε και τις θέλουμε στη δημόσια ζωή”

Σε μία περίοδο που αυξάνονται τα κρούσματα έμφυλης βίας κατά των γυναικών, με κατηγορούμενους ακόμα και πολιτικούς, ο Άδωνις Γεωργιάδης στέλνει στις Ελληνίδες μηνύματα αγάπης, σεβασμού και ισότιμης αντιμετώπισης. Σε μία διαφορετική συνέντευξή του, ο υπουργός Ανάπτυξης και Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αναδεικνύει την αξία και τον διαχρονικά σημαντικό ρόλο της γυναίκας στην ελληνική κοινωνία.

-Τι ρόλο έχουν παίξει οι γυναίκες στη ζωή σας;

Τις λατρεύω και με λατρεύουν.

– Εκφράζετε τα συναισθήματά σας και με ποιον τρόπο;

Είμαι ιδιαίτερα εκφραστικός στα συναισθήματά μου με όλους τους δυνατούς τρόπους. 

– Έχετε μετανιώσει για κάτι που κάνατε σε κάποια από τις γυναίκες της ζωής σας ή, για μία παράλειψή σας;

Έχω μετανιώσει πάρα πολλές φορές διότι δεν μπόρεσα να δείξω τα αισθήματά μου κατά τον τρόπο που ήθελα. Συμβαίνει σε εμάς τους άνδρες αυτό καμιά φορά.

–  Ποιο ήταν το τελευταίο δώρο που κάνατε στη σύζυγό σας;

Ένα μπουκέτο λουλούδια και της άρεσαν πάρα πολύ.

–  Αγαπάει ο Έλληνας τη γυναίκα;

Ο Έλληνας αγαπάει τη γυναίκα από την εποχή της «Ωραίας Ελένης». Είμαστε ο κατ΄ εξοχήν λαός που αγαπάει τη γυναίκα.

–  Τη σέβεται ή, τη θεωρεί κτήμα του;

Κάποιος που δεν ξέρει τους Έλληνες, θα μπορούσε να νομίζει ότι τη θεωρούν κτήμα τους. Κάποιος που τους ξέρει, ξέρει ότι πάντα τις σέβονται.  Ο Έλληνας σέβεται τη γυναίκα από αρχαιοτάτων χρόνων. 

–  Γιατί έχουν αυξηθεί τα κρούσματα έμφυλης βίας και οι γυναικοκτονίες;

Δεν είμαι βέβαιος ότι έχουν αυξηθεί τα κρούσματα, όσο ότι τώρα πια υπάρχει μεγαλύτερη διαφάνεια και μαθαίνουμε περισσότερο.  Φοβάμαι ότι κατά το παρελθόν είχαμε πολλά φαινόμενα που η κοινωνία δεν ήταν έτοιμη να τα αναδείξει και ότι στην ουσία τώρα περισσότερες γυναίκες βρίσκουν το θάρρος να αναδείξουν το μαρτύριο που έχουν περάσει.

Και αυτό ίσως να είναι και μια πρόοδος για να αντιμετωπίσουμε αυτού του τύπου τα φαινόμενα.  Χρειάζεται μια γενναιότητα για να αντιμετωπίσεις αυτό το φαινόμενο.

–  Έχει η γυναίκα τον ρόλο που της αρμόζει στη σύγχρονη ελληνική κοινωνία;

Έχουμε δρόμο ακόμα για να φτάσουμε να δώσουμε στη γυναίκα το ρόλο που πραγματικά της αξίζει. Έχουμε κάνει μεγάλες προόδους, αλλά έχουμε ακόμα δρόμο. 

–   Ποια μέτρα παίρνει η κυβέρνηση, για ισότιμες ευκαιρίες στις γυναίκες;

Όλη η νομοθεσία που ψηφίσαμε τα 4 χρόνια, προσπαθεί να ανοίξει τον δρόμο για τις γυναίκες και θα συνεχίσουμε να κάνουμε το ίδιο. Πιστεύουμε στις γυναίκες και  χρειαζόμαστε περισσότερο τις γυναίκες στη δημόσια ζωή.

–   Μπορεί η Ελληνίδα να συνδυάσει οικογένεια και καριέρα ή, θα υποχρεωθεί να παραμελήσει το ένα από τα δύο;

Σε κάθε σύγχρονη γυναίκα, όχι μόνο στην Ελληνίδα, πρέπει να δίνεται η ευκαιρία να μπορεί να συνδυάσει και την οικογένεια και την καριέρα. Είναι πολύ μεγάλο σφάλμα να βάλουμε τη μισή μας κοινωνία που είναι τόσο δημιουργική στο δίλημμα του να διαλέξει ένα από τα δύο.  Χρειαζόμαστε τη γυναίκα και στα δύο και καθήκον μας είναι να φτιάξουμε το κατάλληλο περιβάλλον για να μπορεί να το κάνει.

–   Θυμάμαι ότι έχετε στηρίξει δημόσια τη Νίκη Κεραμέως, την Αριστοτελία Πελώνη και άλλες γυναίκες της κυβέρνησης στις επιθέσεις που δέχθηκαν. Το πράξατε ως αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ή, ως άνδρας που μπαίνει ασπίδα;

Είμαι πάντα, για όσους με γνωρίζουν, δίπλα στις γυναίκες που μας περιβάλουν.  Τις εκτιμώ, τις σέβομαι και τις αγαπώ. 

–   Ποια είναι η ωραιότερη Ελληνίδα;

Η Ευγενία Μανωλίδου φυσικά.

–      Ποια θεωρείτε πιο όμορφη γυναίκα στον κόσμο;

Η Elizabeth Taylor ήταν μακράν η ομορφότερη. 

–      Ποια χαρακτηριστικά θα παίρνατε από τις γυναίκες της ζωής σας, για να φτιάξετε την τέλεια σύντροφο;

Μα έχω την τέλεια σύντροφο. 

Διαβάστε επίσης