Έλενα Πολυχρονοπούλου: «Η πρώτη μέρα στη φυλακή ήταν τραγική, δέχτηκα μπούλινγκ από άλλες γυναίκες»

Η Έλενα Πολυχρονοπούλου παραχώρησε την πρώτη της συνέντευξη, μετά την αποφυλάκιση και την αθώωσή της στην υπόθεση διακίνησης κοκαΐνης, που την οδήγησε στη φυλακή.

Μιλώντας στο περιοδικό «Χάι» η πρώην παίκτρια του «Power of love» αναφέρθηκε στην πρώτη μέρα πίσω από τα κάγκελα, αλλά και το μπούλινγκ που δέχτηκε από άλλες κρατούμενες.

«Αρχικά η αθωότητά μου είναι κάτι που φώναζα από την πρώτη στιγμή, καθώς όπως απεδείχθη κιόλας δεν είχα καμία σχέση και γνώση σχετικά με τα όσα έπραξε ο πρώην σύντροφός μου! Φυσικά μετά την δικαστική απόφαση που ήταν η ομόφωνη αθώωσή μου, ένιωσα πλήρη δικαίωση για όσα εξαρχής υποστήριζα και μια τεράστια ανακούφιση ότι η αλήθεια πάντα λάμπει στο τέλος! Τελείωσε η ταλαιπωρία τόσο η προσωπική όσο και της οικογένειάς μου, η οποία πέρασε πάρα πολύ δύσκολα όλον αυτόν τον καιρό».

πολυχρονοποθλοθ8393

Στη συνέχεια, περιγράφει την πρώτη της μέρα στο κελί της φυλακής ως εξής:

«Ήταν τραγική! Δεν καταλάβαινα πού βρισκόμουν. Δε μπορούσα να πιστέψω ότι είμαι κλειδωμένη σε ένα κελί με ανθρώπους που δε γνώριζα ούτε ποιοι είναι, ούτε τι έχουν διαπράξει. Φοβόμουν υπερβολικά πολύ για το τι θα επακολουθήσει. Δεν πίστευα ότι θα μείνω εκεί και βασικά θεωρούσα πως είναι ένα κακό όνειρο και θα ξυπνούσα γρήγορα. Μου ήταν απίστευτα δύσκολο να βλέπω τα κάγκελα στο παράθυρο και να νιώθω ότι δεν μπορώ να βγω έξω, ότι δεν έχω το κινητό μου και την άνεση να τηλεφωνήσω στους δικούς μου ανθρώπους όποια στιγμή θέλω, ότι δεν είμαι ελεύθερη!».

napol7392

Στην πορεία της συνέντευξης, η Έλενα Πολυχρονοπούλου, είπε: 

«Δέχτηκα μπούλινγκ αλλά σεξουαλική παρενόχληση ποτέ. Υπήρχαν γυναίκες οι οποίες είχαν καταδικαστεί σε πολλά χρόνια φυλάκισης και θεωρούσαν ότι η φυλακή είναι το σπίτι τους, ότι τους ανήκει. Οτιδήποτε λοιπόν τους πήγαινε κόντρα ή δεν τους «άρεσε», το «πολεμούσαν». Θεωρώ ότι ένας λόγος που βίωσα μπούλινγκ είναι διότι γνώριζαν ότι είμαι αθώα και πως αργά ή γρήγορα θα βγω από εκεί, και ξέροντας πως εκείνες δεν θα έχουν αυτή τη δυνατότητα, μου ασκούσαν ψυχολογική βία για να μην αντέξω! Με ό,τι συνεπάγεται αυτό… Υπήρχαν όμως και κοπέλες (ελάχιστες) οι οποίες με στήριξαν και με προστάτεψαν, με τις οποίες κράτησα επαφές, αφού η πλειοψηφία εξ’ αυτων είχε μπλεχτεί όπως εγώ, άθελά τους, εξαιτίας κάποιου άλλου (του συντρόφου τους κλπ), και μάλιστα τώρα όλες έχουν αποφυλακιστεί!».

Διαβάστε επίσης