Χρυσά Βατόμουρα: Η συγγνώμη για την υποψηφιότητα της 12χρονης Ράιαν Κίρα Άρμστρονγκ

Τα «Χρυσά Βατόμουρα» (Razzies) θέσπισαν όριο ηλικίας για τις υποψηφιότητες μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν για την υποψηφιότητα της 12χρονης Ράιαν Κίρα Άρμστρονγκ στην κατηγορία για τη χειρότερη ηθοποιό.

Με ανακοίνωσή του ο δημιουργός των «βραβείων», Τζον Γουίλσον, ζήτησε συγγνώμη και επιβεβαίωσε ότι το όνομα της Άρμστρονγκ αφαιρέθηκε από τη λίστα των υποψηφιοτήτων. Μάλιστα τόνισε ότι οι ηθοποιοί κάτω της ηλικίας των 18, δεν θα μπορούν να είναι υποψήφιοι για τα «βραβεία».

Στη δήλωσή του ο Γουίλσον παραδέχτηκε ότι η κριτική που δέχτηκε η διοργάνωση είναι «έγκυρη» και είπε ότι το όνομα της Άρμστρονγκ αφαιρέθηκε από το ψηφοδέλτιο: «Πιστεύουμε επίσης ότι οφείλουμε μια δημόσια συγγνώμη στην κυρία Άρμστρονγκ και θέλουμε να πούμε ότι μετανιώνουμε για οποιοδήποτε κακό υπέστη ως αποτέλεσμα των επιλογών μας».

Είναι χαρακτηριστικό πως υπήρξε έντονη κριτική στη διοργάνωση -που «βραβεύει» τις χειρότερες ερμηνείες και ταινίες της χρονιάς- από τη στιγμή που πρότειναν την Άρμστρονγκ για την ερμηνεία της στην ταινία «Firestarter». Να τονιστεί ότι όταν πρωταγωνίστησε στην ταινία, το κορίτσι ήταν 11 ετών.

Διαβάστε επίσης