Δανάη Μπάρκα: Φαίνεται ότι τα ξέρουν όλοι όλα για μένα – Δεν γυρίζουν όλα γύρω από μένα

Για όλους και για όλα μίλησε η Δανάη Μπάρκα σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό ΟΚ! και τον Νίκο Γεωργιάδη.

Στην προσωπική σου ζωή είχε μεγάλο αντίκτυπο η εισβολή της δημοσιότητας;

Έχει τα καλά του, όπως η αγκαλιά του κόσμου, η μοιρασιά του πόνου και της χαράς. Όταν σε πιάνει μια μαμά και σου λέει «είχα πρόβλημα με την κόρη μου και τώρα δεν έχω» ή ένας μπαμπάς θα μου πει ότι χαίρεται που το παιδί του μας παρακολουθεί και χορεύει και τραγουδάει μαζί μας. Ή μια γιαγιούλα που θα μας πει ότι μας βλέπει σαν τα εγγόνια της. Όσο περνούν τα χρόνια γίνομαι και πιο κλαψιάρα με αυτά. Μου τα λένε στο σούπερ μάρκετ και κλαίω. Η έκθεση βέβαια έχει και τα αρνητικά της. Μπορεί να κάνει τον γύρο του Διαδικτύου μια προσωπική σου στιγμή που δεν θα ήθελες να βγει και να σε σχολιάσουν αρνητικά. Επίσης, οι άνθρωποι μπορεί να φοβούνται περισσότερο να σε πλησιάσουν.

Σε δύο μήνες κλείνεις τα 30…

(Ξεκαρδίζεται.) Μου αρέσει! Πέρασα μια σύντομη φάση που ήμουν μικρομέγαλο αλλά γενικά παραμένω τρελοκόριτσο. Το βλέπεις και στο Instagram αυτό. Από το 5στερο ξενοδοχείο σε σκηνή στην παραλία. Μου αρέσει που φτάνω τα 30 και έχω τους φίλους μου, έχω αγάπη γύρω μου, κάνω μια δουλειά που μου αρέσει και μπορώ να βοηθάω κόσμο.

Έχεις κάνει δηλαδή όσα ήθελες μέχρι σήμερα.

Και παραπάνω. Δεν το λέω αλαζονικά. Δεν πίστευα ποτέ ότι στα 30 μου, σε μια χώρα που έχει περάσει πολύ δύσκολα, θα έχω καταφέρει να είμαι ανεξάρτητη, θα μεγαλώνω με τη γιαγιά μου και θα κάνω μια δουλειά που δεν είχα υπολογίσει.

Όντως δεν την είχες στο μυαλό σου;

Όχι. Πάντα ήμουν αισιόδοξη, έλεγα «πρέπει να παλεύουμε και θα τα κάνουμε όλα». Ποιος να μου το έλεγε ότι από το θέατρο και από εκεί που ονειρευόμουν ότι θα κάνω σίριαλ με τον Παπακαλιάτη ξαφνικά θα κάνω μια καθημερινή εκπομπή, και μάλιστα κοντά στον χαρακτήρα μου; Είμαι ευγνώμων. Οπότε μόνο χαρούμενη μπορώ να είμαι που φτάνω στα 30, μη σου πω ότι το περίμενα κιόλας, έλεγα «άντε να μεγαλώσω κι εγώ!».

Πολλές γυναίκες πλέον, όταν κλείνουν τα 30, σκέφτονται ότι πρέπει οι σχέσεις τους από εδώ και πέρα να έχουν σοβαρή προοπτική.

Έχοντας κάνει μια σχέση με σοβαρή προοπτική σε πιο μικρή ηλικία και έχοντας μεγαλώσει σε σπίτι καλλιτεχνών, είχα παραπάνω βιώματα από άλλα παιδιά της ηλικίας μου. Την κρίση των 30 μπορεί να την έχω περάσει νωρίτερα, οπότε τέτοια άγχη δεν έχω. Θεωρώ ότι δεν χρειάζεται να πιέζουμε καταστάσεις, οτιδήποτε εκβιάζουμε είναι σαν να το διώχνουμε. Τώρα που περνάει ο καιρός φυσικά και λέω «τι θα γίνει τώρα; Θα έχω πέντε χρόνια την ίδια αντοχή, να ερωτευτώ, να κάνω παιδί;». Θεωρώ όμως αχαριστία να προβληματίζομαι για το μετά και να μην απολαμβάνω αυτό που ζω τώρα.

Μετά τη μεγάλη σου σχέση, προσπαθείς να προστατεύσεις πολύ την προσωπική σου ζωή.

Και τότε το προσπαθούσα. Η έκθεση που είχαμε περιοριζόταν σε συγκεκριμένες περιστάσεις, όπως οι πρεμιέρες της μαμάς μου. Ούτε για εκείνον μιλούσα εύκολα στις συνεντεύξεις. Γενικά δεν θεωρώ ότι νοιάζεται και κανείς ιδιαίτερα για την προσωπική μου ζωή.

Όλες αυτό λέτε, αλλά προσωπικά δεν συμφωνώ.

Εμείς τους έχουμε κάνει να νοιάζονται γιατί τα λέμε. Αν σταματήσουμε να μιλάμε για τη ζωή μας και λέμε άλλα αντ’ άλλα, αυτά θα θέλουν να ακούν. Μου αρέσει να μοιράζομαι τη χαρά μου αλλά δεν έχει συμβεί κάτι σοβαρό για να το ανακοινώσω. Ενώ φαίνεται ότι τα ξέρουν όλοι όλα για μένα, μπορεί να μην ισχύει.

Και εγώ έχω αναρωτηθεί τι συμβαίνει με σένα και τον Τίμο Ζαχαράτο. Υπάρχει μια έντονη χημεία μεταξύ σας.

Υπάρχει. Το πιο αστείο είναι με τον κόσμο που ενθουσιάζεται όταν μας πετυχαίνουν έξω. «Τι ωραία που σας βλέπουμε μαζί!» φωνάζουν. Μετά τη μεγάλη σχέση που είχα, δεν έχει υπάρξει κάτι τελεσίδικο, οπότε τα μετατρέπω όλα σε χιούμορ. Έχω μάθει να κρατάω μικρό καλάθι.

Άρα έχεις κάνει σχέση μετά τον χωρισμό σου.

Εντάξει… καμία δεν συγκρίνεται με τα 8,5 χρόνια που περάσαμε με εκείνον τον άνθρωπο, στο ίδιο σπίτι κιόλας. Μέχρι και την πρώτη χρονιά της εκπομπής ήμασταν μαζί.

Θεωρείς ότι σας έκανε κακό η τηλεόραση;

Είναι σαν να δουλεύεις σερβιτόρος σε μια καφετέρια και μετά να γίνεσαι υπεύθυνος ή ιδιοκτήτης. Σίγουρα αλλάζει η ζωή σου, άλλες ώρες δουλεύεις, άλλα όνειρα γεννιούνται. Η τηλεόραση έπαιξε ρόλο σε πολλές αλλαγές που ήρθαν στη ζωή μου. Σε ανθρώπους που έφυγαν και σε άλλους που έμειναν. Σίγουρα όμως δεν χωρίζεις από μια τόσο μεγάλη σχέση αν δεν υπάρχουν και άλλα προβλήματα.

Ποιο είναι το μάθημα που πήρες από τη σχέση αυτή;

Να μη θεωρώ ότι όλα γυρίζουν γύρω από μένα. Σε όλες τις σχέσεις μας, αν είσαι και λίγο εγωιστής, όπως είμαι εγώ, θεωρούμε συχνά ότι έχουμε πάντα δίκιο, ότι τα κάνουμε πάντα σωστά. Είμαι και λίγο control freak αλλά έχω μάθει να κάνω λίγο πίσω.

Διαβάστε επίσης