Νόνη Δούνια: «Στα 50 μου νιώθω πλήρης. Έχω κάνει καριέρα, έχω δημιουργήσει οικογένεια και δεν έχω αδικήσει κανέναν»

Η Νόνη Δούνια είναι μια προσωπικότητα ισχυρή, που έχει μάθει από νωρίς να χαράζει τη δική της πορεία, είτε στον χώρο του μόντελινγκ και την τηλεόραση.

Η ίδια μίλησε στο OK! για την προσωπική της ζωή αλλά και όσα έχει καταφέρει στην καριέρα της

Πριν από τρεις μήνες έκλεισες τα 50 και δείχνεις να είσαι στην καλύτερή σου φάση. Τελικά εκπέμπουμε αυτό που έχουμε μέσα μας;

Θεωρώ πως όσο μεγαλώνει ο άνθρωπος και δεν ξεχωρίζω άντρες ή γυναίκες αντιλαμβάνεται πολύ καλύτερα τι θέλει, την ποιότητα ζωής που θέλει να έχει, πώς θα πορεύεται, ποιους ανθρώπους θα έχει δίπλα του κι αυτό του προσφέρει εσωτερική γαλήνη. Ξέρεις τον εαυτό σου, τα «θέλω» σου και δεν κάνεις εκπτώσεις πια, ηρεμείς. Τα 50 μου τα βιώνω σχετικά καλά, υπάρχουν μέρες που ξυπνάω και λέω «ποπό, είμαι 50! Πόσα ακόμα παραγωγικά χρόνια έχω μπροστά μου;» και άλλες μέρες που νιώθω πως είμαι στην καλύτερη εκδοχή του εαυτού μου. Αυτό που έχει σημασία είναι πως νιώθω πλήρης. Έχω κάνει καριέρα, έχω δημιουργήσει οικογένεια και όλα αυτά χωρίς να έχω αδικήσει ή να έχω βλάψει κανέναν.

Βγάζεις προς τα έξω μια πιο αυστηρή εικόνα. Στην περίπτωσή σου, αυτό λειτουργεί ενδεχομένως ως άμυνα; Γενικά είσαι προστατευτική με τους δικούς σου ανθρώπους;

Όντως είμαι αυστηρή στην κρίση μου, πρώτα όμως με τον εαυτό μου. Ναι, είμαι υπερπροστατευτική, με ενδιαφέρει πολύ ο άνθρωπος, όχι μόνο η οικογένειά μου, αλλά και κάποιος συνεργάτης που δεν έχω τόσο στενή σχέση μαζί του. Είμαι αφοπλιστικά ειλικρινής, σε σημείο που πολλές φορές δεν είμαι ευχάριστη γιατί λέω την αλήθεια, αλλά ποτέ με κακή πρόθεση. Δυστυχώς, δεν έχω τον τρόπο να στολίσω μια αλήθεια – θα το πω όπως το σκέφτομαι. Οι φίλες μου δεν το άντεχαν αλλά τώρα έρχονται πρώτα σε μένα για να τους πω τη γνώμη μου. Είμαι η φωνή της λογικής.

Αλήθεια και πολιτική. Πιστεύεις πως συνδυάζονται εύκολα;

Είναι δύσκολο στην καθημερινότητα γιατί ο κόσμος θέλει να ακούει αυτό που τον βολεύει. Προσωπικά δεν έχω πάψει να είμαι ειλικρινής, αλλά σε αυτό το λειτούργημα προσπαθώ να γίνω περισσότερο επεξηγηματική. Δεν θα είμαι ανειλικρινής. Είναι δύσκολο για εμένα να δίνω υποσχέσεις. Δεν υπόσχομαι τίποτα, παρά μόνο ότι θα προσπαθήσω να βρω λύση για το πρόβλημα που έχει προκύψει.

Τι εξυπηρετήσεις σού ζητούν συνήθως;

Πολλά παράξενα και το αστείο είναι πως πολλές φορές το ίδιο αίτημα πηγαίνει σε αρκετούς βουλευτές. Μου έχει ζητηθεί να βρω τα θέματα εξετάσεων ή να αγοράσω ένα ιατρικό μηχάνημα που κόστιζε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. Κάποιοι νομίζουν ότι ένας βουλευτής έχει πρόσβαση σε οτιδήποτε του ζητηθεί. Είχες πάντα μέσα σου έντονη την αίσθηση της προσφοράς. Μάλιστα, για κάποια χρόνια ήσουν στο πλευρό παιδιών από το Χαμόγελο του Παιδιού.

Προσπαθώ με κάθε ευκαιρία να βοηθώ όπου μπορώ, όπως και εκατοντάδες συμπολίτες μας. Όταν τα παιδιά μου ήταν ακόμη μικρά, είχα τη χαρά να φροντίζω μια παρέα από τέσσερα κορίτσια στην εφηβεία που ζούσαν στο Χαμόγελο του Παιδιού. Όλες πέτυχαν τους στόχους τους και τώρα πια έχουν βρει τον δρόμο τους στη ζωή. Το να ζεις από κοντά τις δυσκολίες των εφήβων και να δίνεις λύσεις ήταν μια διδακτική εμπειρία που με βοήθησε πολύ.

Διαβάστε επίσης