Εριέττα Κούρκουλου: ” H γέννα μου δεν ήταν όπως ακριβώς την είχα σχεδιάσει…”

Η Εριέττα Κούρκουλουβιώνει τις πιο ευτυχισμένες στιγμές της ζωής της μετά τη γέννηση του γιου της.

Μέσα από μια μακροσκελή ανάρτηση στον λογαριασμό της στο Instagram περιγράφει τις πρώτες στιγμές του Νίκου, όπως θα βαφτιστεί και μιλά για τη διαδικασία της γέννας.

Η Εριέττα Κούρκουλου θέλει οι γυναίκες να θυμούνται πως έχουν δικαιώματα και για το πώς θα γεννήσουν, μπορούν να τα γνωρίζουν και μπορούν να τα διεκδικούν.

«Στην Ελλάδα, ελάχιστοι άνθρωποι δίνουν βάση στην εμπειρία της γέννας. Εγώ, από την αρχή της εγκυμοσύνης μου, άρχισα να ψάχνομαι. Θεωρούσα πάντα, ότι από την στιγμή που προετοιμαζόμαστε για τα περισσότερα σημαντικά γεγονότα της ζωής μας, όπως ο γάμος ή η βάπτιση, ήταν τρελό να μην προετοιμαζόμαστε για την ημέρα που θα μας αλλάξει την ζωή για πάντα.

Ψάχνοντας, ανακάλυψα την @katerinageorgakoula, ιδρύτρια του κέντρου και αυτή η ανακάλυψη, με οδήγησε – ή καλύτερα – μας οδήγησε στην γέννα των ονείρων μας και την ομορφότερη ημέρα όλης μας της ζωής. Η κάθε γυναίκα φαντάζεται αλλιώς την γέννα της, οπότε δεν θα σταθώ σε αυτό. Θα σταθώ όμως στο σημαντικότερο κομμάτι αυτής μου της διαδρομής, που είναι κοινό για όλες μας… την ενημέρωση. Από όλα αυτά που μου προσέφερε η Κατερίνα, το βασικότερο ήταν αυτό.

Μπήκα στο μαιευτήριο, πλήρως ενημερωμένη για τα δικαιώματα και τις επιλογές που είχα.

Μέσα σε αυτές, ήταν το να μην με κόψουν χωρίς να υπάρχει λόγος, να μην μου χορηγήσουν επισκληρίδειο χωρίς να το ζητήσω, να μην με αναγκάσουν να γεννήσω ξαπλωμένη και να μην πάρουν το παιδί μου από κοντά μου μετά την γέννα, εκτός αν υπήρχε ένδειξη προβλήματος.

Τελικά, όπως ισχύει στις περισσότερες περιπτώσεις, η γέννα μου δεν ήταν όπως ακριβώς την είχα σχεδιάσει… ήταν όμως ό,τι πιο τέλειο έχω βιώσει.

Πέρασα τις πρώτες 8 ώρες αφού έσπασαν τα νερά στο σπίτι μας με τα αγαπημένα μου πρόσωπα, έκανα περιπατητική επισκληρίδειο φτάνοντας στο νοσοκομείο για να μπορώ να κινούμαι κατά την διάρκεια του τοκετού μου, δεν γέννησα ξαπλωμένη (κάτι εντελώς αφύσικο για κάθε γυναίκα), δεν με έκοψαν ποτέ, δεν χρειάστηκα ράμματα και δεν πήραν το παιδί μου στιγμή από κοντά μου.

Εκεί που θέλω να καταλήξω, είναι ότι όλες οι μελλοντικές μανούλες, όπως και να φαντάζονται τον τοκετό τους, ακόμα και με καισαρική, θα πρέπει να ενημερώνονται για τα δικαιώματα και τις επιλογές τους!

Η ημέρα γέννησης ενός παιδιού, είναι παράλληλα η ημέρα της γέννησης μιας μητέρας και είναι σημαντικό η μητέρα αυτή να αντιμετωπίζεται με σεβασμό και να έχει τον απόλυτο έλεγχο της γέννας της».

Διαβάστε επίσης