Ελένη Μενεγάκη: “Θεέ μου, τι στενοχώριες; Τι βάρη είναι αυτά; “

Στην σημερινή εκπομπή, η Ελένη Μενεγάκη, παρουσίασε ένα θέμα που αφορούσε πώς προκαλούνται και πώς αντιμετωπίζονται τα αυτοάνοσα νοσήματα και μοιράστηκε τις σκέψεις της και τα αισθήματά της για όλα όσα ακούμε και βιώνουμε.

«Σκέφτομαι τον τελευταίο καιρό, καλώς ή κακώς, αυτά που διαβάζουμε στα sites και τις ειδήσεις που ακούμε από τις ενημερωτικές εκπομπές είναι πολύ δυσάρεστα πράγματα. Πολύ σκληρά. Δεν ξέρω αν το έχετε καταλάβει. Δεν σας φορτίζουν; Εγώ δεν μπορώ ώρες-ώρες με αυτά που παρακολουθώ. Δεν χρειάζεται να συμβαίνουν πράγματα μέσα στο σπίτι σου για να περνάς στενοχώρια ή για να αγχώνεσαι. Μπορεί να αγχώνεσαι και για άλλους ανθρώπους.

Μπορείς να στενοχωριέσαι για άλλους ανθρώπους κι ας μην τους ξέρεις. Ας μην είναι μέσα στην οικογένειά σου. Εγώ νομίζω ότι καθημερινά παίρνουμε και ρουφάμε στενοχώριες από γύρω μας. Το πώς όλα αυτά γράφουν μέσα μας, τι να πω. Ο κάθε άνθρωπος είναι και διαφορετικός. Είμαστε και άνθρωποι…» ανέφερε αρχικά η παρουσιάστρια και στη συνέχεια σχολίασε τη συγκλονιστική φωτογραφία που απεικονίζει μία τραυματισμένη μάνα από την Ουκρανία που θήλαζε το μωρό της.

«Όταν είδα αυτή τη φωτογραφία, λέω “Θεέ μου, τι βλέπουμε; Τι συζητάμε; Τι στενοχώριες; Τι βάρη είναι αυτά;”. Όπου και να κοιτάξεις, βλέπεις προβλήματα, βέβαια υπάρχουν ωραία πράγματα, αυτά όμως γράφουν μέσα μας ακόμα κι αν δεν γίνονται μέσα στο δικό σου σπίτι» συνέχισε η Ελένη Μενεγάκη, τονίζοντας πόσο δύσκολη είναι η περίοδος που διανύουμε.

Διαβάστε επίσης