DIY: Το σπιτικό λάδι που εξαφανίζει τις ραγάδες

Οι ραγάδες ταλαιπωρούν πολλές γυναίκες προκαλώντας τους ανασφάλεια για την εικόνα τους. Η κυριότερη αιτία εμφάνισης των ραγάδων είναι μεν η εγκυμοσύνη, αλλά εξίσου συχνή αιτία είναι η απότομη αύξηση ή μείωση του βάρους, η ταχεία ανάπτυξη, η κληρονομικότητα και ακόμα και το στρες.

Η λέξη κλειδί λοιπόν, είναι η πρόληψη αφού άπαξ και εμφανιστούν τότε είναι δύσκολο να απαλλαγείς από αυτές. Δύσκολο, αλλά όχι ακατόρθωτο. Αν όμως προβλέψεις και περιποιηθείς το δέρμα σου σωστά, αν το διατηρείς ενυδατωμένο και ελαστικό, τότε οι ραγάδες θα είναι για εσένα άγνωστες λέξεις.

Δες λοιπον πως μπορείς να φτιάξεις μόνη σου, ένα προιόν που θα σε βοηθήσει να διατηρεις την ελαστικότητα του δέρματος σου.

Σπιτικό λάδι για τις ραγάδες

Θα χρειαστείς:

 -20 ml λάδι jojoba

– 20 ml σιτέλαιο

– 20 ml λάδι καλέντουλας

– 20 ml λάδι αβοκάντο

Τρόπος παρασκευής:

Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βάλε όλες τις δοσολογίες από τα έλαια και άναψε το μάτι σε χαμηλή φωτιά. Άφησε το μείγμα να ζεσταθεί και να ομογενοποιηθεί, χωρίς όμως να κάψει, ώστε να μη χάσουν τα έλαια τις ευεργετικές τους ιδιότητες. Στη συνέχεια άφησέ το να κρυώσει πριν το απλώσεις στο δέρμα σου.

Τρόπος εφαρμογής:

Κάνε κάθε μέρα μασάζ με απαλές κυκλικές κινήσεις μέχρι να απορροφηθεί και θα δεις σύντομα τις αναπλασστικές ιδιότητές του πάνω στις ραγάδες σου.

Διαβάστε επίσης