Ολένα Ζελένσκα: Η πρώτη κυρία της Ουκρανίας υμνεί τις γυναίκες – «Εχουν γίνει το πρόσωπο της αντίστασης κατά της ρώσικής εισβολής»

Η Olena Zelenska, η πρώτη κυρία της Ουκρανίας, έκανε μια ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, σημειώνοντας το πόσο σημαντική είναι η συμβολή των γυναικών στον πόλεμο της Ουκρανίας, είτε μάχονται στην πρώτη γραμμή είτε βοηθούν στην κοινότητα.

Στο post φαίνονται Ουκρανές γυναίκες σε καταφύγια, γυναίκες που ανήκουν σε οργανώσεις και οργανισμούς που προσφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια και γυναίκες που πολεμούν στα χαρακώματα.

«Πριν τον πόλεμο είχα σημειώσει ότι υπάρχουν 2 εκατομμύρια περισσότερες γυναίκες από άντρες στην Ουκρανία. Τα στατιστικά το δείχνουν αυτό. Και τώρα αυτά τα στοιχεία αποκτούν ένα εντελώς διαφορετικό νόημα.

Επειδή αυτό σημαίνει ότι η αντίσταση που δείχνουμε τώρα είναι γένους θηλυκού. Σας θαυμάζω και υποκλίνομαι σε εσάς, απίστευτες πατριώτισσες. Σε εκείνες που πολεμούν… σε εκείνες που γιατρεύουν, σώζουν, ταΐζουν. Και σε εκείνες που συνεχίζουν να κάνουν τη δουλειά τους, στα φαρμακεία, τα μαγαζιά, τις μεταφορές, τις επιχειρήσεις και τους οργανισμούς, έτσι ώστε η ζωή να συνεχίσει, να διαρκέσει και να νικήσει. Σε εκείνες που προσέχουν τα παιδιά στα καταφύγια κάθε μέρα, χωρίς πανικό και τα διασκεδάζουν με παιχνίδια για να σώσουν τη συνείδησή τους από τον πόλεμο. Σε εκείνες που γεννούν σε βομβαρδισμένες αποθήκες. 

Σήμερα είναι η πρώτη ημέρα της άνοιξης. Να θυμάστε πώς γιορτάζαμε μαζί αυτή την ημέρα πριν τον πόλεμο, έτσι ώστε ο ήλιος να φανεί μέσα από τους καπνούς στον ουρανό. Όλα θα είναι ανοιξιάτικα. Όλα θα μυρίζουν νίκη. Όλα θα είναι η Ουκρανία», έγραψε η Ολένα Ζελένσκα.

Διαβάστε επίσης