Συγκλονίζει η Ευδοκία Τσαγκλή: «Βομβάρδισαν ένα νοσοκομείο δίπλα στο σπίτι… Είναι τρομακτικό. Ηχούν παντού σειρήνες πολέμου»

Συγκλονισμένη είναι η Ευδοκία Τσαγκλή, απο τον πόλεμο που κύρηξε η Ρωσία εναντίον της Ουκρανίας, η οποία έχει καταγωγή και από τις δυο χώρες.

Η φιναλίστ του Big Brother, μίλησε στην εκπομπή της Ιωάννας Μαλέσκου,Love it και δε μπόρεσε να κρύψει την αγωνία της για τους δικούς της ανθρωπους που ζουν τη φρίκη του πολέμου.

«Εγώ γεννήθηκα στο Ντόνετσκ όπου ξέσπασε ο εμφύλιος πόλεμος πριν 8 χρόνια, το 2014. Κάποιοι συγγενείς μου έχουν έρθει στην Ελλάδα, ενώ κάποιοι άλλοι έχουν πάει στο Κίεβο. Το είχα αναφέρει στο Big Brother, δεν έχω κρύψει ποτέ την καταγωγή μου. Εγώ τώρα βρίσκομαι στη Σκωτία. Είναι πολύ άσχημη η κατάσταση που έχουμε ζήσει σαν οικογένεια τα τελευταία 8 χρόνια, μιλάμε για ανθρώπους που δε μπορούσαν να μετακινηθούν. Θυμάμαι τη γιαγιά μου με τον παππού μου επειδή είχε βομβαρδιστεί το αεροδρόμια, πήραν λεωφορείο και μετά άλλο λεωφορείο για να μπορέσουν να πετάξουν και να έρθουν εδώ να είναι ασφαλείς. Με τους συγγενείς μου στο Κίεβο έχουμε μιλήσει. Είναι δύσκολη η επικοινωνία, φοβούνται, δε μιλάμε τακτικά, αλλά μας παίρνουν όποτε μπορούν. Στο Ντόνετσκ είναι η κολλητή της μητέρας μου και αυτή τη στιγμή είναι σε ένα υπόγειο μαζί με το σκυλάκι της, γιατί βομβαρδίζουν. Μιλήσαμε χθες. Μας είπε ότι βομβάρδισαν ένα νοσοκομείο δίπλα στο σπίτι της και από όσο έχω πληροφορηθεί υπάρχουν και νεκροί. Είναι συγκλονιστικό. Ηχούν σειρήνες πολέμου. Δε θέλω ούτε να το σκέφτομαι. Είναι τρομακτικό. Όπου και να γίνεται πόλεμος είναι στενάχωρο για όλους μας. Όταν είναι δε και το σπίτι σου είναι λογικό να έχεις και ένα άγχος παραπάνω. Είναι στενάχωρο να βλέπεις να την πληρώνουν πολίτες και άνθρωποι για μεγαλύτερα συμφέροντα. Αυτό με πονάει περισσότερο. Η Ουκρανία έχει μια πολύ σημαντική γεωπολιτική θέση και νομίζω ότι το παιχνίδι είναι πολύ μεγαλύτερο και δυστυχώς πάντα την πληρώνουν οι αθώοι. Εγώ έχω ελληνική καταγωγή από τη γιαγιά μου. Οι παππούδες μου ήταν από τη Σοβιετική Ένωση» τόνισε, μεταξύ άλλων, η Ευδοκία Τσαγκλή.

Διαβάστε επίσης