Kάτια Δέδε: “Η χώρα που γεννήθηκα σκίζεται στα δυο και η καρδιά μου μαζί της”

Στιγμές αγωνίας περνούν τις τελευταίες ημέρες, όσοι έχουν συγγενείς και αγαπημένα τους πρόσωπα την Ουκρανία.

Η Κάτια Δέδε, η οποία κατάγεται από την Ουκρανία και εκεί ζουν ο πατέρας της και τα αδέρφια της, μέσα απο ένα στορυ στο inyagram, αποκάλυψε ;oti τους ζητούσε εδώ και μέρες να έρθουν στην Ελλάδα αλλά αρνούνταν να φύγουν από τη χώρα τους.

“Ουκρανία 1991. Ετών 5. Παραδοσιακή ουκρανική ενδυμασία σε σχολική γιορτή. Αυτό θυμάμαι…

Μετά ήρθαμε στην Ελλάδα και φρόντιζα να κρύβω την καταγωγή μου, καθώς μεγάλωνα, για πολλούς λόγους, που δεν είναι της παρούσης…

Όσοι με ρωτούσαν, από πού είσαι; Τους έλεγα Ουκρανή, αρά μιλάς ρωσικά, μου έλεγαν (!) – πόσο αυτονόητο ήταν να μιλάει κανείς ρωσικά ενώ είναι από την Ουκρανία! Αν μιλάω ουκρανικά ποτέ κανείς δεν με ρωτούσε…

Σήμερα, η πρώτη πατρίδα μου, η χώρα που γεννήθηκα σκίζεται στα δυο και η καρδιά μου μαζί της. Ο πατέρας μου εκεί, οι αδερφοί μου εκεί. Μέρες τώρα τους έλεγα ελάτε στην Ελλάδα! Δεν φεύγουν! Δεν θέλουν! Δεν αφήνουν, μου λένε, το χώμα τους!

Όσοι με παίρνετε τηλέφωνο και με ρωτάτε αν είναι καλά οι δικοί μου, ναι είναι καλά προς το παρόν, γιατί βρίσκονται στα δυτικά, στο Λβιβ και είναι ασφαλείς εκεί, ακόμα!

Αυτό φτάνει; Αρκεί; Σταματάει εκεί ο άνθρωπος και ο πόνος του; Στους δικούς του μόνο; Οι υπόλοιποι άνθρωποι αδέρφια δεν είναι όλοι; Ανεξαρτήτως τόπου και αποστάσεως. Πατρίδα εδώ πατρίδα και εκεί. Η θλίψη ατελείωτη”, έγραψε το γνωστό μοντέλο.

Διαβάστε επίσης