Σίσσυ Χρηστίδου για το metoo: Εύχομαι να έρθει η στιγμή που θα ανοίξουν τα στόματα στο χώρο της τηλεόρασης.

Η Σίσσυ Χρηστίδου και οι συνεργάτες της στην εκπομπή “Χαμογέλα και πάλι” το πρωί της Κυριακής αναφέρθηκαν στο εργασιακό bullying, με την παρουσιάστρια να τονίζει την επιθυμία της, να έρθει η στιγμή να ανοίξουν τα στόματα και στο χώρο της τηλεόρασης.

«Εγώ νομίζω ότι αν δεν είχα υποστεί το εργασιακό bullying που έχω υποστεί, θα είχα σταματήσει πάρα πολύ νωρίς. Πριν 20 χρόνια που ξεκινήσαμε εμείς σαν δημοσιογράφοι, θεωρώ ότι ήταν και η μέθοδος, αυτονόητο… Τότε έλεγες “έτσι θα είναι, αφού δεν μιλάει ούτε ο διπλανός, ούτε ο παραδιπλανός”. Είναι πολύ διαφορετικά, η γραμμή της πίεσης της δουλειάς που περνάει στο εργασιακό bullying με τη σεξουαλική παρενόχληση και τους βιασμούς ή την παιδεραστία.

Μέσα σε όλη αυτή την ιστορία που έχει ξεκινήσει από πέρυσι η αλήθεια είναι ότι πάρα πολύς κόσμος έχει μαζευτεί. Και άνθρωποι που και στη δική μας δουλειά… Γιατί συνέχεια λέει ο κόσμος “για την τηλεόραση δεν θα πείτε.

Μακάρι να έρθει η στιγμή που θα πούμε, αλλά δεν μπορούμε να το πούμε εμείς, πρέπει να το πουν τα πραγματικά θύματα. Έχουν αλλάξει στάση οι άνθρωποι που μέχρι τώρα ήταν πάρα πολύ γνωστοί στο χώρο μας για τον τρόπο που συμπεριφέρονται στους συνεργάτες τους και σε όσους είναι κάτω από αυτούς. Έχουν αλλάξει αρκετά τα πράγματα, και αν δεν μπορούν να απομακρυνθούν, ας φοβούνται λίγο περισσότερο», είπε η Σίσσυ Χρηστίδου.

Διαβάστε επίσης