Σία Κοσιώνη: «Δεν χρειάζομαι την άποψη ούτε του άντρα μου, ούτε του συγγενικού του περιβάλλοντος. Όταν πρέπει να ασκήσω κριτική στην κυβέρνηση, ασκώ κριτική.»

Η Σία Κοσιώνη ήταν καλεσμένη της Έλενας Κατρίτση στα «Προσωπικά» και μίλησε για την καριέρα της και τον γάμο της με τον Κώστα Μπακογιάννη.

«Έχω αλλάξει με έναν τρόπο που δεν περίμενα. Έχω γίνει πιο σκληρή, πιο ανθεκτική. Δεν ήταν μια ανέφελη διαδρομή η δική μου. Είχε πολύ κόπο» είπε βλέποντας τα πλάνα από παλιές και νέες της φωτογραφίες και ρεπορτάζ.

Μιλώντας για τους πολλαπλούς ρόλους της και την «τέλεια γυναίκα» είπε:

«Δεν υπάρχει αυτή η γυναίκα. Εγώ απέχω πολύ. Προσπαθώ πάρα πολύ να είμαι όπως οι περισσότερες γυναίκες προσπαθούν. Δεν είναι πρακτικά δυνατόν και όπου προβάλλεται αυτό το πρότυπο με εκνευρίζει.

Προσπαθούσα από πάρα πολύ μικρή ό,τι κάνω να το κάνω τέλεια. Και αν δεν το κάνω απογοητεύομαι. Προφανώς και απογοητεύομαι αλλά το θέλω. Πολλές φορές συντρίβομαι. Πλέον όμως δίνω δικαιολογίες στον εαυτό μου ενώ παλιά δεν με δικαιολογούσα».

Για την αμφισβήτηση της επαγγελματικής της ταυτότητας

«Υπάρχουν κάποιοι που το κάνουν. Με ενοχλεί, δεν με επηρεάζει. Είμαι τόσο απαλλαγμένη από βαρίδια που άλλοι μου προσάπτουν. Όταν πρέπει να ασκήσω κριτική στην κυβέρνηση ασκώ κριτική. Δεν με εμποδίζει κανείς. Δεν χρειάζεται να το δηλώσω, αποδεικνύεται από τη δουλειά, δεν νιώθω ότι υπάρχει η ανάγκη να το ξεκαθαρίσω με κάποιον τρόπο.

Δεν μπορώ να αλλάξω τα μυαλά των ανθρώπων. Αν θέλουν κάποιοι να πιστεύουν ότι η Σία επηρεάζεται από τον Κώστα και το περιβάλλον του, τι να πω; Δεν σταματήσω ποτέ να διεκδικώ την αυθυπαρξία της άποψής μου. Δεν χρειάζεται να δανειστώ την άποψη ούτε του άντρα μου ούτε του συγγενικού του περιβάλλοντος. Είναι λίγο προσβλητικό όχι μόνο για μένα για κάθε γυναίκα πόσω μάλλον που εγώ προϋπήρχα σε αυτή την καρέκλα πολύ πριν ερωτευτώ και παντρευτώ τον άντρα μου».

Διαβάστε επίσης