Ο ιταλικός οίκος Dolce & Gabbana λέει όχι στην γούνα

Οι Dolce & Cabbana ανακοίνωσαν επίσημα ότι θα διακόψουν τη χρήση οποιασδήποτε γούνας στις συλλογές τους, με επιλογή συνδέεται με τις πεποιθήσεις των στελεχών του οίκου για  μία πιο βιώσιμη παραγωγή μόδας.

Η βιομηχανία γούνας έχει δεχθεί εδώ και καιρό επικρίσεις από ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ζώων, ειδικά τα τελευταία χρόνια καθώς πιο βιώσιμες επιλογές ψεύτικης γούνας μπαίνουν στην τακτική πρακτική. Πέρα από τις ηθικές ανησυχίες, η παραγωγή γούνας εκτιμάται από τους επιστήμονες της κλιματικής αλλαγής ότι έχει αρνητικό αντίκτυπο στο κλίμα τουλάχιστον 5 φορές υψηλότερο από την παραγωγή μαλλιού, λόγω της παραγωγής ζωοτροφών και εκπομπών κοπριάς.

Παρά τη φιλόδοξη αυτή δέσμευση, οι Dolce & Gabbana αναγνωρίζουν τους τεχνίτες γουναράδες και την αξία που έχουν στη διατήρηση του συνόλου δεξιοτήτων των χειροτεχνών.

Προχωρώντας προς τα εμπρός, θα συνεργαστούν με αυτούς τους γουνοποιούς για να δημιουργήσουν ενδύματα και αξεσουάρ από οικολογική γούνα με εναλλακτικές λύσεις από ψεύτικη γούνα που έχουν μικρότερο αντίκτυπο στο κλίμα.

Πηγή: CNN

Διαβάστε επίσης