Κωνσταντίνα Αδάμου:«Έζησα δύο χρόνια bullying στο κόμμα του Βαρουφάκη»

Η βουλευτής καταγγέλλει ότι δέχθηκε επιθέσεις επειδή ήταν έγκυος 

Ψυχολογικό πόλεμο, προσβολές και τραμπούκικες συμπεριφορές καταγγέλλει ότι δέχθηκε από στελέχη του ΜέΡΑ25 η βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνα Αδάμου, η οποία ανεξαρτητοποιήθηκε από το κόμμα το περασμένο καλοκαίρι. Η βουλευτής αποκάλυψε ότι δεχόταν συστηματικά φραστικές επιθέσεις και έπεσε θύμα ενός ασταμάτητου εκφοβισμού την περίοδο που αποφάσισε να γίνει μητέρα. Μάλιστα, στέλεχος του κόμματος φέρεται να της είπε χαρακτηριστικά: «Αφού θέλησες να κάνεις παιδί, να μείνεις σπίτι σου, να παραιτηθείς και να παραχωρήσεις τη θέση σου στον επόμενο. Δεν είμαστε εδώ για να γεννοβολάς εσύ». Η Κωνσταντίνα Αδάμου μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό Βεργίνα και στο «Πρώτο Θέμα» και περιέγραψε με λεπτομέρειες τις αυταρχικές συμπεριφορές εντός του ΜέΡΑ25. «Όταν εντάχθηκα στο εν λόγω κόμμα, πίστεψα στα όμορφα στημένα λόγια που διακήρυτταν. Όμως, δύο χρόνια τώρα έγινα παρατηρητής αντιδημοκρατικών, αντισυντροφικών, αντιδεοντολογικών και αυταρχικών συμπεριφορών, που ελάμβαναν χώρα τόσο προς εμένα όσο και προς άλλους συνοδοιπόρους μου. Δυστυχώς, ήταν πολύ δύσκολο να βρει κανείς το δίκιο του», ανέφερε η βουλευτής. Και συνέχισε: «Ήταν ένας αδιανόητος και παρατεταμένος ψυχολογικός πόλεμος. Ήταν πραγματικά ένα απίστευτα τοξικό κλίμα και μία απόλυτα ψυχοφθόρα κατάσταση. Θυμάμαι ότι η συμπεριφορά που εισέπραξα παρέπεμπε σε σχολικό εκφοβισμό. Ήταν πρωτόγνωρο». Σύμφωνα με όσα ανέφερε η Κωνσταντίνα Αδάμου, ο εκφοβισμός που δεχόταν ήταν τόσο έντονος, που έφτασε να έχει ταχυκαρδίες κάθε φορά που έβλεπε τηλεφωνική κλήση από το ΜέΡΑ25.

Μάλιστα, όταν ήταν έγκυος, στέλεχος του κόμματος την προσέβαλε, καθώς απαιτούσε να παραχωρήσει στο ΜέΡΑ25 έναν συνεργάτη της εκτός από τους τρεις που είχε ήδη δώσει. «Μετά και από αυτή την πίεση και τις φωνές ξεκίνησε να επιδεινώνεται η κατάσταση της εγκυμοσύνης μου και έφτασα σε σημείο να λιποθυμήσω δύο φορές μέσα στη Βουλή και να μεταφερθώ στο ιατρείο», υποστήριξε η βουλευτής.

Όπως είπε η Κωνσταντίνα Αδάμου, οι λιποθυμίες έγιναν μπροστά σε στελέχη του ΜέΡΑ25 που δεν της πρόσφεραν καμία βοήθεια. Μέσα σε αυτό το κλίμα απευθύνθηκε στον Γιάνη Βαρουφάκη, ο οποίος φέρεται να μην την υπερασπιζόταν. «Δύο φορές, μάλιστα, παρουσία και των υπολοίπων μελών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, μου αφαίρεσε το λόγο πάλι φωνάζοντας. Συγκεκριμένα, μου είπε: “Σου απαγορεύω να μιλάς. Σε εγκαλώ, σου παίρνω το λόγο τώρα και δεν θα ξαναμιλήσεις”. Υπήρχαν φορές που μετά από κάποιες συνεδριάσεις ή ακόμα και κατά τη διάρκειά τους ξεσπούσα σε κλάματα εξαιτίας των τραμπούκικων συμπεριφορών που ασκούσαν κάποιοι άνθρωποι με ισχύ εντός του κόμματος», ανέφερε η βουλευτής.

Μετά από μία δύσκολη εγκυμοσύνη η Κωνσταντίνα Αδάμου έφερε στον κόσμο την κόρη της. Ωστόσο, εκείνη και το βρέφος κόλλησαν τον ιό H1N1 και χρειάστηκε να νοσηλευτούν. Κατά την επιστροφή στα βουλευτικά καθήκοντά της κατάλαβε ότι είχε παραγκωνιστεί και την αντικαθιστούσαν διαρκώς στην Kοινοβουλευτική Eπιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων. «Ήταν ένας εξευτελισμός και μία καταπάτηση του δικαιώματος της γυναίκας να γίνει μητέρα από ένα κόμμα που υποτίθεται ότι είναι δημοκρατικό και ενδιαφέρεται για τους αδύναμους και τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες», υποστήριξε η βουλευτής.

Πηγή: ON TIME

Διαβάστε επίσης