Light γλυκά: 3 συνταγές με λιγότερες από 150 θερμίδες

Κάνεις δίαιτα, αλλά θες και το γλυκάκι σου. Και πολύ καλά κάνεις. Εμείς βρήκαμε 3 light συνταγές για διαφορετικά γλυκά, προκειμένου να διαλέξεις το αγαπημένο σου και το να απολαύσεις με την καρδιά σου.

Light Κέικ Σοκολάτας
(128 θερμίδες / μερίδα)

Υλικά:

1 1/2 φλιτζάνια αλεύρι χωρίς γλουτένη
1/2 φλιτζάνι κακάο
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1/2 κουτ. του γλυκού αλάτι
2 κουτ. του γλυκού μαγειρική σόδα
5 κουτ. της σούπας μαγειρικό λάδι
1 κουτ. της σούπας ξύδι
1 κουτ. του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1 αβγό
1 φλιτζάνι νερό
Εκτέλεση:

Αρχικά, σε ένα μπολ ανακατεύεις και χτυπάς τα ξηρά συστατικά.
Σε ένα δεύτερο μπολ, κάνεις ακριβώς το ίδιο με τα υγρά συστατικά.
Προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς C και ενώνεις τα δύο μείγματα σε ένα μπολ.
Βουτυρώνεις και αλευρώνεις ελαφρά μία φόρμα για κέικ και απλώνεις ομοιόμορφα το τελικό σου μείγμα.
Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C για 30 – 35 λεπτά.

Μάφιν με μπανάνα και μύρτιλα
(131 θερμίδες / μερίδα)

Υλικά:

  • 2 1/2 φλιτζάνια μπανάνα, κομμένες φέτες
  • 1 φλιτζάνι φυστικοβούτυρο
  • 1/2 φλιτζάνι blueberries
  • 50 γρ. κακάο
  • 1/3 του φλιτζανιού ζάχαρη άχνη
  • 1 κουτ. του γλυκού baking powder

Εκτέλεση:

  • Αρχικά, προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς C.
  • Σε ένα μπολ, ρίχνεις αρχικά τις μπανάνες και με ένα κουτάλι τις χτυπάς, μέχρι να λιώσουν. Προσθέτεις το φυστικοβούτυρο, το baking powder, τη ζάχαρη άχνη, το κακάο και αναμειγνύεις.
  • Μόλις το μείγμα σου αποκτήσει νέα υφή, ρίχνεις τα blueberries και συνεχίζεις το ανακάτεμα.
  • Βουτυρώνεις ελαφρά ένα ταψί για μάφιν ή 12 φόρμες για καπ κέικ και περιχύνεις προσεκτικά το μείγμα σου. Προσέχεις να γεμίσει λίγο παραπάνω από τη μέση και όχι μέχρι την κορυφή.
  • Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά.
  • Ξεφορμάρεις προσεκτικά και σερβίρεις.

Μπισκότα λεμόνι
(77 θερμίδες / μερίδα)

Υλικά:

  • 400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • Χυμός από δύο λεμόνια
  • 2 αβγά
  • 80 ml βούτυρο λιωμένο
  • Ξύσμα ενός λεμονιού
  • 1 βανίλια
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 κουτ. του γλυκού baking powder

Εκτέλεση:

  • Σε ένα μίξερ, αναμειγνύεις το βούτυρο και τη ζάχαρη. Χτυπάς σε μέτρια ένταση. Σταδιακά, προσθέτεις τα αβγά, τη βανίλια, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού. Συνεχίζεις να “χτυπάς” τα υλικά σου μέχρι να “δέσει” το μείγμα.
  • Κοσκινίζεις το αλεύρι και το προσθέτεις στον κάδο του μίξερ. Ρίχνεις το baking powder και το αφήνεις να δέσει και να σχηματιστεί μία κολλώδης ζύμη.
  • Σκεπάζεις το μπολ με μία μεμβράνη και το αφήνεις στην κατάψυξη για 30 λεπτά.
  • Αλευρώνεις απαλά τον πάγκο της κουζίνας και απλώνεις τη ζύμη σου.
  • Με ένα μαχαίρι κόβεις τη ζύμη στα δύο, μετά στα 4 και κάπως έτσι δημιουργείς τα 24 μελλοντικά μπισκότα.
  • Γεμίζεις ένα μπολ με άχνη ζάχαρη, σχηματίζεις μικρές μπουκιές ζύμης και τις περνάς από το μπολ με τη ζάχαρη.
  • Μεταφέρεις τα μπισκότα σου σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
  • Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C για 15 λεπτά.
  • Τα αφήνεις να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου και απολαμβάνεις.
Διαβάστε επίσης