6 Χτενίσματα για να κάνεις όταν έχεις λαδωμένα μαλλιά

Έχεις λαδωμένα μαλλιά, πρέπει να βγεις έξω και δε προλαβαίνεις να λουστείς; Όλες οι γυναίκες το έχουμε περάσει αυτό. Μια έξυπνη λύση είναι να κάνεις συγκεκριμένα χτενίσματα τις μέρες όπου δε προλαβαίνεις να λουστείς, έτσι ώστε να μη φαίνεται έντονα η λιπαρότητα στα μαλλιά.

1. Sleek bun – σφιχτός κότσος στα μαλλιά!

κότσος στα μαλλιά

Η πιο εύκολη και γρήγορη λύση είναι να κάνεις έναν σφιχτό κότσο, είτε χαμηλό είτε ψηλό. Τα χτενίσματα με sleek bun είναι κομψά και αρμόζουν τόσο σε επαγγελματικό περιβάλλον όσο και σε άλλες περιστάσεις όπως για παράδειγμα μια βόλτα.  Κάνε σφιχτό τον κότσο σου και προσθεσε και λίγο gel για το απόλυτο sleek look!

2. Γαλλικές πλεξούδες για λαδωμένα μαλλιά!

γαλλικές πλεξούδες

Για να κάνεις το λάδωμα στα μαλλιά να μη φαίνεται μπορείς να κάνεις πλεξούδες. Κάνε γαλλικές οι οποίες είναι και οι πιο εύκολες. Η λιπαρότητα στα μαλλιά εμφανίζεται στις ρίζες της τρίχας και ύστερα κατεβαίνει προς τα κάτω, άρα σκοπός μας είναι με το μάζεμα των μαλλιών να κάνουμε λιγότερο ορατή τη λιπαρότητα αυτή.

3. Πλεξουδάκια στο πάνω μέρος του κεφαλιού!

Πανεύκολα και φοβερά καλοκαιρινά χτενίσματα για κοντά μαλλιά – διαφορετικό

Εάν τα μαλλιά σου είναι ελαφρώς λαδωμένα, φτιάξε όμορφα πλεξουδάκια στο πάνω μέρος και άσε τα υπόλοιπα μαλλιά κάτω. Μπορείς μάλιστα να κάνεις μέχρι ένα σημείο τα πλεξουδάκια και μετά να πιάσεις τα μαλλιά σου με ένα λαστιχάκι σαν κοτσίδα. Έτσι θα δώσεις περισσότερο όγκο στα μαλλιά και αυτό είναι κάτι που θέλουμε για να μη δείχνουν flat και άλουστα τα μαλλιά!

4. Ψηλή σφιχτή κοτσίδα – χτενίσματα για λαδωμένα μαλλιά!

χτένισμα με κοτσίδα

Άλλο ένα εξαιρετικό χτένισμα για λαδωμένα μαλλιά είναι η ψηλή σφιχτή κοτσίδα. Ακόμα και πολύ λαδωμένα να είναι τα μαλλιά σου, η κοτσίδα αυτή θα εξαφανίσει τη λιπαρότητα και θα φαίνεσαι φανταστική. Και σε αυτό το χτένισμα, βάλε τζελ στις ρίζες και άπλωσε το έως το σημείο που φτάνεις στην αλογοουρά και προσπάθησε να δόσεις όγκο στη κοτσίδα με κάποιο τσιμπιδάκι!

5. Πιάσε μισά-μισά τα μαλλιά σου για να κρύψεις τη λιπαρότητα!

χτένισμα για μακριά μαλλιά

Αντί για μια sleek κοτσίδα μπορείς να φτιάξεις τα μαλλιά σου μισά μισά, ακολουθώντας την ίδια διαδικασία απλώς αφήνοντας τα μισά μαλλιά κάτω αντί για όλα πάνω. Ένα έξυπνο trick είναι να φοράς έντονα σκουλαρίκια και γενικότερα αξεσουάρ για να εστιάζεται η προσοχή αλλού και όχι στα μαλλιά σου!

6. Φτιάξε spacebuns και φόρεσε scrunchies!

spacebuns χτένισμα

Τα spacebuns είναι ακόμα μια καλή ιδέα. Μάλιστα, αντί για λαστιχάκια διάλεξε scrunchies καθώς, και θα δώσουν περισσότερο στυλ στο χτένισμα σου αλλά και θα κάνουν τα μαλλιά σου να φαίνονται πιο πλούσια λόγω του όγκου τους!

Διαβάστε επίσης