Ιωάννα Σιαμπάνη: Περιγράφει τη συγκλονιστική περιπέτεια της μητέρας της και τα όσα βίωσε μετά τη σύγκρουση τρένων

Η Ιωάννα Σιαμπάνη μίλησε στην κάμερα της εκπομπής Open Weekend και περιέγραψε τη συγκλονιστική περιπέτεια της μητέρας της και τα όσα βίωσε μετά τη σύγκρουση των τρένων με προορισμό τη Θεσσαλονίκης, ανήμερα της κακοκαιρίας «Ελπίδα».

 «Η μητέρα μου είχε έρθει στην Αθήνα να με επισκεφθεί. Μένει στη Λάρισα, από εκεί από όπου κατάγομαι. Επειδή έπρεπε να επιστρέψει, ο πιο ασφαλής τρόπος που μπορούσαμε να σκεφτούμε για να γυρίσει πίσω ήταν το τρένο. Μου είπε ότι ξεκίνησε, αλλά σε κάποια φάση, μετά από μία ώρα, μου τηλεφώνησε ξανά για να μου πει ότι χάλασε η μηχανή του τρένου και περιμένουμε να φτιάξουν το πρόβλημα. Όπως μου περιέγραψε, κλείδωσαν οι πόρτες, δε μπορούσαν να βγουν, κόπηκε και η θέρμανση. Άρχισαν να κρυώνουν και να αναρωτιούνται τι γίνεται. Είχαν αρχίσει να βγάζουν ρούχα από τις βαλίτσες τους. Όσοι είχαν στις τσάντες τους φαγώσιμα, άρχισαν να το μοιράζουν, ρεύμα δεν είχαν, οπότε τελείωνε και η μπαταρία στα τηλέφωνά τους.

Κάποια στιγμή μου τηλεφώνησε ένας άγνωστος αριθμός και ακούω τη φωνή της μητέρας μου, η οποία με το ζόρι μιλούσε. Σκέφτηκα ότι κάτι έχει συμβεί, μου κόπηκαν τα πόδια. Τη ρώτησα με αγωνία πού βρίσκεται και μου είπε ότι τους είχε χτυπήσει ένα τρένο. Εκεί με έπιασαν τα κλάματα. Μου είπε ότι την ώρα που έγινε η σύγκρουση ήταν κουλουριασμένη στο κάθισμα επειδή κρύωνε. Έφυγε με το κεφάλι στο μπροστινό κάθισμα, με αποτέλεσμα να πρηστεί όλη η δεξιά πλευρά της, το μάτι της να έχει κλείσει και η σπονδυλική στήλη υπέστη τραυματισμό. Το μόνο που άκουγε μέσα στο σκοτάδι ήταν φωνές.

Οι άνθρωποι του τρένου ήταν άφαντοι, δεν υπήρχε κανείς να τους βοηθήσει. Όταν έφτασαν στο ξενοδοχείο, δεν τους έδωσαν φαγητό και την επόμενη ημέρα το πρωί, τους είπαν να αφήσουν τα δωμάτιά τους γιατί έτσι ήταν η συνεννόηση με τα τρένα. Μετέφεραν τους επιβάτες στον πλησιέστερο σταθμό τρένων, ώστε να πάνε σπίτια τους. Εκεί έμειναν όρθιοι έξω από τον σταθμό, 5 ώρες τουλάχιστον και οι υπάλληλοι του σταθμού δεν ήταν ενημερωμένοι και μάλιστα τους ζήτησαν να πληρώσουν εισιτήριο. Εν τέλει μετά από 30 ώρες νηστική έφτασε στο σπίτι», ανέφερε η Ιωάννα Σιαμπάνη.

Διαβάστε επίσης