Next Top Model: Σπάει τα στερεότυπα και επιστρέφει με μοντέλα έως …68 χρόνων – Θύελλα αντιδράσεων

Στις 3 Φεβρουαρίου ξεκινά η 17η σεζόν του Γερμανικού Next Top Model, με την Χάιντι Κλουμ και τους συνεργάτες της να καταρρίπτουν τους κανόνες.

Τα γυρίσματα έχουν ήδη ολοκληρωθεί σε Λος Άντζελες και Ελλάδα, σε Ζάππειο και Μύκονο, ενώ όπως έχει τονίσει η Κλουμ, φέτος η γκάμα των ηλικιών των μοντέλων που θα συμμετέχουν θα είναι πιο μεγάλη από ποτέ: Το νεαρότερο μοντέλο σε ηλικία θα είναι 18 και το μεγαλύτερο 68. Νομίζω ότι όλοι συμφωνούμε ότι στην ιστορία του σόου, δεν υπήρξε ποτέ τέτοιο καστ… Ο χώρος της μόδας απαιτεί περισσότερη ποικιλομορφία».

Οι αλλαγές είναι πολλές: «Από αυτή την άποψη, επέκτεινα την γκάμα στο καστ μας. Φέτος άνοιξα την πόρτα σε όλους. Υπάρχουν μοντέλα με καμπύλες αλλά και λεπτά, νέες αλλά και πιο ώριμες συμμετέχουσες. Η πιο κοντή υποψήφια έχει ύψος 1,54 και η ψηλότερη 1,93 μέτρα. Τα μεγέθη φορεμάτων κυμαίνονται από 30 έως 54».

Συνολικά, τρεις είναι οι μεγαλύτερης ηλικίας γυναίκες που μπήκαν στο καστ, η Μπάρμπαρα, η Λιζελότ και η Μαρτίνα , 68, 66 και 51 χρόνων αντίστοιχα, Ωστόσο είναι έκδηλη η προτίμηση της Κλουμ στην 68χρονη Μπάρμπαρα: «Είναι φοβερή. Δεν επιτρέπεται να σας πω τόσα πολλά ακόμα, αλλά είναι μια όμορφη γυναίκα, μια γιαγιά με πέντε εγγόνια και με πολύ θετική ενέργεια. Πάντα ήθελε να το κάνει αυτό. Κάτι την εμπόδισε να πραγματοποιήσει το όνειρό της για μόντελινγκ – αλλά τώρα ήρθε επιτέλους η ώρα να πραγματοποιήσει το όνειρό της. Νομίζω ότι η Μπάρμπαρα είναι ένα εξαιρετικό πρότυπο για όλους. Είμαι σίγουρη ότι εμπνέει πολλές γυναίκες της ηλικίας της εκεί έξω να τολμήσουν να κυνηγήσουν τα δικά τους όνειρα, στο κατώφλι των 70».

Επιπλέον, για πρώτη φορά στα χρονικά του GNTM θα έχουμε τη συμμετοχή μαμάς και κόρης. «Και οι δύο αγωνίζονται μόνοι τους, φυσικά. Η κόρη είναι 18, η μητέρα 51», αποκάλυψε η Κλουμ.

Ωστόσο, δεν λείπουν και εκείνοι που δυσαρεστήθηκαν και τα πρώτα προβλήματα έγιναν αμέσως εμφανή. Ως εκ τούτου, η παραγωγή είχε δυσκολίες στην προσέλκυση σχεδιαστών για την επίδειξη. «Πολλοί ξίνισαν όταν δώσαμε τα μέτρα των μοντέλων. Ανάμεσά τους και μεγάλα ονόματα, που νομίζω ότι είναι κρίμα. Υποτίθεται ότι όλοι θέλουν τη διαφορετικότητα, αλλά στην πραγματικότητα όχι.. Κρίμα. Θέλω να περάσω στους αρμόδιους ανθρώπους ένα μήνυμα. Το τύπου: “Ε, είσαι σχεδιαστής, δουλειά σου είναι να ντύνεις τους ανθρώπους”. Όλους τους ανθρώπους. Ανεξάρτητα από τις διαστάσεις που έχουν, την ηλικία, τις καμπύλες».

ΠΗΓΗ: Πληροφορίες ΟΚ mag

Διαβάστε επίσης