Δόμνα Μιχαηλίδου: Με έχουν φέρει σε δύσκολη θέση – Μού είπαν όχι από εκεί, εκεί πάει η κυβέρνηση, οι συνοδοί είναι από την άλλη πόρτα.

Καλεσμένη στην εκπομπή «The 2Night Show», ήταν η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κα. Δόμνα Μιχαηλίδου, όπου αναφέρθηκε στην κατάσταση που αντιμετώπισε όταν βρέθηκε για πρώτη φορά στο Προεδρικό Μέγαρο και στο υπουργείο για να παραλάβει το γραφείο της.

«Πολλές φορές το λένε με έκπληξη… είναι πολύ όμορφη, αλλά και έξυπνη. Δεν το λένε αυτό για τους άνδρες. Ακόμη συνεχίζονται τα στερεότυπα, έχουμε ακόμη δρόμο.Υπάρχει ακόμη αυτή η έκπληξη. Οπότε πρέπει συνεχώς να το συζητάμε και να θυμίζουμε ότι αυτά τα στερεότυπα είναι κουτά και δεν χρειάζεται να τα διαιωνίζουμε. Δεν θα πω ψέματα, με έχουν φέρει σε δύσκολη θέση», δήλωσε.

Η κ. Μιχαηλίδου χαρακτήρισε βαθιά ριζωμένο στην κοινωνία το στερεότυπο της εμφάνισης και αποκάλυψε ότι έχει νιώσει κάποιες φορές πως δεν την λαμβάνουν σοβαρά.

«Πρώτη μέρα, ορκίζομαι στο Προεδρικό τον Ιούλιο του 2019. Μπαίνουμε και μου λένε, “όχι, από εκεί πάει η κυβέρνηση, οι συνοδοί είναι από την άλλη”» είπε η κ. Μιχαηλίδου.

Αντίστοιχης αντιμετώπισης έτυχε και όταν έφτασε για πρώτη φορά στο νέο της γραφείο στο υπουργείο Εργασίας, καθώς ο υπάλληλος της έδειξε τα γραφεία των γραμματέων και της είπε ότι μπορεί να διαλέξει όποιο θέλει.

«Είχε το στερεότυπο: γυναίκα, νέα, ο ρόλος της είναι στη γραμματεία να περιμένει τον υπουργό, τον 50άρη, να αναλάβει τα ηνία του υπουργείου» είπε η υφυπουργός.

Πρόσθεσε ακόμη ότι η κοινωνία πρέπει να παλέψει για να έχουν οι γυναίκες ίση φωνή με τους άνδρες.

Διαβάστε επίσης