Σταματίνα Τσιμτσιλή: Η δημόσια συγγνώμη για το “νέοι και ωραίοι”

Δημόσια συγγνώμη και διευκρινήσεις σχετικά με τα όσα είπε στην εκπομπή της Τρίτης για την υπόθεση βιασμού της 24χρονης στη Θεσσαλονίκη και προκάλεσαν αντιδράσεις στα social media, έδωσε η Σταματίνα Τσιμτσιλή.

Η ατάκα που είπε, μεταξύ άλλων, η παρουσιάστρια χθες και προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις ήταν ότι «δύο-τρία ωραία, νέα παιδιά δεν θα είχαν ανάγκη κανονικά, αν ισχύουν αυτά, να ναρκώσουν μια κοπέλα για να συνευρεθούν μαζί της».

Στην εκπομπή προβλήθηκε ξανά την Τετάρτη όλο το επίμαχο απόσπασμα από το χθεσινό Happy Day, ενώ η Σταματίνα Τσιμτσιλή τόνισε, μεταξύ άλλων: «Νιώθω την ανάγκη να πω 2-3 πράγματα. Έχω στενοχωρηθεί πάρα πολύ από χθες, καθώς κάποιοι απομόνωσαν μια φράση δική μου σε μια κουβέντα 15 λεπτών προσπαθώντας να παραποιήσουν εντελώς τα λεγόμενά μου και τα πιστεύω μου. Γνωρίζετε ποια είμαι. Είμαι γυναίκα, είμαι μητέρα δυο κοριτσιών. Άρα για μένα είναι μονόδρομος να είμαι με τα θύματα.

Χθες πάνω σε μια γενική κουβέντα όπου αναφέρθηκαν τα καινούργια στοιχεία για την υπόθεση της 24χρονης, έκανα μια διαπίστωση για τη νοσηρότητα της εποχής, όπου νέοι άνθρωποι αντί να φλερτάρουν και να προσεγγίζουν μια γυναίκα όπως θα έπρεπε, κάνουν αυτές τις απαράδεκτες πράξεις και προβαίνουν σε εγκλήματα. Δηλαδή νάρκωσαν και βίασαν μια γυναίκα. Κάποιοι απομόνωσαν τα 40 δεύτερα

Το “απορώ πως νέοι και ωραίοι έχουν ανάγκη να ναρκώσουν μια κοπέλα για να συνευρεθούν”. Θεωρώντας πως έτσι εγώ προσπαθώ να ξεπλύνω, να υποστηρίξω…  Έχω σκεφτεί πολλές φορές τι θα πω. Είμαι συναισθηματικά φορτισμένη. Θέλω να σας πω, κοιτώντας σας στα μάτια, ότι δεν γνωρίζω αυτούς τους ανθρώπους, δεν θέλω να τους γνωρίσω, δεν θέλω να τους υποστηρίξω και ούτε είχα ποτέ αυτή τη διάθεση. Είμαι απέναντι τους όπως είναι η ελληνική κοινωνία. Και όποιος πραγματικά θέλει να σχηματίσει μια άποψη, μπορεί να μπει στα social media μου ή στο web tv του σταθμού και να δει την ολοκληρωμένη κουβέντα. Οι λέξεις νέοι και ωραίοι στον προσδιορισμό ενός καταγγελλόμενου βιαστή είχαν μια ατυχή χρήση, ήταν άτυχες και για αυτό ζητώ συγνώμη. Είμαι πολύ στενοχωρημένη από χθες. Νιώθω πως προσπαθώ να αποδείξω πως δεν είμαι ελέφαντας. Ζητώ και πάλι συγγνώμη για το νέοι και ωραίοι».

Διαβάστε επίσης