Συγκλονίζει η Σοφία Πήδουλα: «Επί 28 χρόνια κλωτσάει και βρίζει παιδιά.Το νούμερο των αθλητών που έχουν κακοποιηθεί είναι τεράστιο»

Μετά τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις της Μαρίας Παπάκου για σεξουαλική κακοποίηση από τον προπονητή της, αλλά και τη μαρτυρία της Βασιλικής Τσαβδαρίδου, μία ακόμα καταγγελία που σοκάρει ήρθε στο φως της δημοσιότητας.

Η πρώην αθλήτρια ενόργανης γυμναστικής Σοφία Πήδουλα μίλησε στη Σίσσυ Χρηστίδου και επεσήμανε πως το νούμερο των αθλητών που έχουν κακοποιηθεί στον χώρο της ενόργανης είναι τεράστιο.

«Έχει περάσει ένας ολόκληρος χρόνος, επιτέλους ξανανοίγει ο φάκελος. Όταν ξεκίνησε αυτή η ιστορία πριν ένα χρόνο, μέσω FB καταλήξαμε να είμαστε περίπου 130-150 άτομα. Δεν πρόκειται για 27 ανθρώπους που έχουν κακοποιηθεί. Απλά αυτοί έχουν κάνει επώνυμες καταγγελίες. Το νούμερο των αθλητών που έχουν κακοποιηθεί στο χώρο της ενόργανης είναι τεράστιο», είπε η Σοφία Πήδουλα και συμπλήρωσε: «Η Ομοσπονδία προκαλεί με τις δηλώσεις της. Λένε ότι ρίχνουμε σκιές στο άθλημα. Εμείς ρίχνουμε φως στο άθλημα, όχι σκιές. Τις σκιές και το σκοτάδι το ρίχνουν αυτοί που καλύπτουν τους ανθρώπους που επί χρόνια ολόκληρα κακοποιούν παιδιά. Περιμένουμε τι θα κάνει η εισαγγελία αυτή τη στιγμή. Έχω υποστεί σωματική, λεκτική και ψυχολογική κακοποίηση όταν ήμουν 9, 10, 11 ετών από συγκεκριμένο προπονητή που ακόμα βρίσκεται στον χώρο της γυμναστικής και είναι σε σωματείο της Θεσσαλονίκης. Επί 28 χρόνια κλωτσάει και βρίζει παιδιά. Τον συνάντησα κατά τύχη στη Θεσσαλονίκη και μούδιασα. Δε θυμάμαι να είπα κάτι στους γονείς μου. Όσο περίεργο και αν ακούγεται αυτό, αναπτύσσεται πολύ περίεργη και άρρωστη σχέση ανάμεσα στον αθλητή που είναι παιδί και τον προπονητή που τον έχει ουσιαστικά σαν γονιό. Υπάρχει τεράστια χειραγώγηση. Μόνο ένα παιδί που το έχει ζήσει αυτό μπορεί να το καταλάβει. Στα προπονητήρια της Θεσσαλονίκης που ήμουν εγώ στους 10 προπονητές οι 7 χτυπούσαν και οι 3 έβλεπαν», περιέγραψε η Σοφία Πίδουλα και συγκλόνισε.

Διαβάστε επίσης