Μαρία Παπάκου – Καταγγέλλει τον προπονητή της για σεξουαλική κακοποίηση: «Με ακουμπούσε στα γεννητικά όργανα, το ήξεραν όλοι»

Σχεδόν 20 χρόνια μετά, η πρώην αθλήτρια με τις διεθνείς διακρίσεις, καταγγέλλει τον αρχιπροπονητή της Εθνικής Ομάδας για κακοποίηση σε ηλικία μόλις 14 ετών και πως ο συγκεκριμένος έκανε το ίδιο και σε άλλα κορίτσια, στις ηλικίες των 11 και 12 ετών και ότι κανένας δεν του είπε τίποτα.

«Μετά από πολύ καιρό έτυχε και βρέθηκα με την παλιά μου προπονήτρια και μου έκανε την εξής ερώτηση, “Μαρία, τελικά, ο συγκεκριμένος άνθρωπος σε στρίμωξε; Γιατί είχαμε την απορία”. Και της λέω, τελικά το γνωρίζατε όλοι και δεν έκανε κανένας τίποτα;», ανέφερε αρχικά η πρώην αθλήτρια της ενόργανης γυμναστικής, Μαρία Παπάκου.

«Έχει ενημερωθεί ο πρόεδρος της ομοσπονδίας για τις καταγγελίες, γνωρίζει η Ολυμπιακή Επιτροπή, έχει ενημερωθεί το Πειθαρχικό, η γενική γραμματεία Αθλητισμού και ο υφυπουργός κ. Αυγενάκης και μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει κάτι, δεν κλήθηκαν σε απολογία άνθρωποι που κατηγορούνται και δυστυχώς εξακολουθούν να βρίσκονται στους χώρους δίπλα σε παιδιά», σημείωσε η Σοφία Μπεκατώρου. 

Συνεχείς παρενοχλήσεις: «Όλοι το ήξεραν, κανείς δεν έκανε τίποτα»

Σύμφωνα με την Μαρία Παπάκου, δεν ήταν λίγες οι φορές που ο προπονητής εκμεταλλευόταν τα ταξίδια της εθνικής ομάδας για να ικανοποιήσει τις ορέξεις του.

«Έκανε σχολιασμό για τα οπίσθια μου, ερχόταν και μου έλεγε πόσο ωραίο στήθος έχω και πόσο ωραία μεγαλώνει, πότε θα με φιλήσει, να φιλήσει τα χείλη μου που είναι πολύ όμορφα. Θυμάμαι χαρακτηριστικά όταν μου έλεγε και δε θα το ξεχάσω ποτέ, ότι Μαρία αυτό που συμβαίνει θα το ξέρει μόνο εγώ, εσύ και ο Θεός. Είναι ιερό», αποκάλυψε η Μαρία Πάπακου.

Και συνέχισε: «Σε ένα ταξίδι που είχαμε, χτύπησε την πόρτα του δωματίου και του άνοιξε μια συναθλήτριά μου. Δεν φοβήθηκα γιατί ήμασταν πολλά κορίτσια μαζί και λέω δε θα μου κάνει τίποτα. Αυτός όμως είπε σε όλες “φύγετε από το δωμάτιο θέλω να μείνω μόνος με τη Μαρία” και με άφησαν μόνη μου. Μου κόπηκαν τα πόδια, άρχισε η καρδιά μου να πάλλεται σα να θέλει να βγει έξω από το στήθος μου, δεν μπορούσα να αντιδράσω, θεώρησα ότι είναι τετελεσμένη η κατάσταση».

«Έβγαλε την μπλούζα του, μου έπιανε το κεφάλι, προσπαθούσε να με φιλήσει στο στόμα και τον λαιμό. Τον έδιωχνα μακριά αλλά έτριβε το σώμα του επάνω μου. Με πετάει στο κρεβάτι, σηκώθηκα να φύγω, με τράβηξε από το χέρι, με ξανακόλλησε επάνω του και με πέταξε πάνω στο κρεβάτι. Έπεσε πάνω μου, τριβόταν το κορμί του πάνω στο κορμί μου. Με φιλούσε παντού, έβαλε το χέρι του στα γεννητικά μου όργανα, προσπαθούσε να γδύσει κι έμενα και πιάνει κάποια στιγμή το χέρι μου και το βάζει μέσα από το εσώρουχο του. Άρχισα να φωνάζω, θυμάμαι ότι είχα πάθει σοκ, είχα πάθει πανικό, δεν ξέρω πώς να το περιγράψω, θυμάμαι το σώμα μου να τρέμει εσωτερικά. Φώναζα και μου έλεγε “Σταμάτα, μη φωνάζεις, δεν πρέπει να μας ακούσουν, εγώ σε αγαπάω, τον έρωτα θέλω να σου δείξω…”. Οι δυνάμεις μου με εγκατέλειψαν, έβαλα τα κλάματα. Η αλήθεια είναι ότι σταμάτησε μετά από λίγο. Ενδεχομένως να είχε φτάσει στον σκοπό του. “Δεν πειράζει μπορεί να χάσαμε σήμερα την ευκαιρία αλλά έχουμε κι αύριο μέρα”», κατέληξε. 

Η εισαγγελική έρευνα για τις καταγγελίες των αθλητριών της ενόργανης γυμναστικής βρίσκεται σε εξέλιξη ενώ στις 12 Ιανουαρίου, ένα χρόνο μετά τις αποκαλύψεις της Σοφίας Μπεκατώρου, αρχίζει στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο η πρώτη δίκη για το ελληνικό #metoo με κατηγορούμενο τον προπονητή της ιστιοπλοΐας, ο οποίος έχει κριθεί προσωρινά κρατούμενος για την πράξη του βιασμού σε βάρος ανήλικης αθλήτριας του.

Διαβάστε επίσης