Καθαρισμός προσώπου: Σε 5 απλά βήματα στο σπίτι

Μετά απο τόσες μέρες ξενύχτι και αλκοόλ, ήρθε η ώρα να ασχοληθείς με το δέρμα σου που έχει ταλαιπωρηθεί. Ήρθε η ώρα να κάνεις τον απόλυτο και τέλειο καθαρισμό. 

Γνωρίζεις άλλωστε πως αν το δέρμα σου είναι απαλλαγμένο από ρύπους, λιπαρότητα, στίγματα και νεκρά κύτταρα όλα στη συνέχεια είναι πιο εύκολα και αποτελεσματικά. Είναι μια διαδικασία που μπορείς να επαναλαμβάνεις μια φορά το μήνα, ειδικά το χειμώνα. 

Δές τι πρέπει να κάνεις

Απλός καθαρισμός: Το πρώτο βήμα της καθημερινής σου ρουτίνας περιποίησης.

Πλένεις καλά το πρόσωπο σου με τον αφρό ή τζελ καθαρισμού που απομακρύνεις με άφθονο κρύο νερό. Αν πάλι χρησιμοποιείς γαλάκτωμα βάλε μικρή ποσότητα σε ένα δίσκο βαμβακιού και αφαίρεσε από το δέρμα σου κάθε ίχνος μακιγιάζ ή λιπαρότητας. Καλό είναι να υπάρχει στο νεσεσέρ σου το κατάλληλο προϊόν για τα μάτια αφού η σύνθεση του είναι πιο ελαφριά και δεν ερεθίζει την ευαίσθητη περιοχή. 

Ατμός: Η διαδικασία που εφαρμόζει ο δερματολόγος, γίνεται στο σπίτι και τα πράγματα είναι πιο απλά.

Βράζεις νερό και το βάζεις σε ένα μεγάλο μπολ. Στη συνέχεια παίρνεις μια πετσέτα, καλύπτεις το κεφάλι και τα πλαινά του προσώπου και σκύβεις πάνω από το μπολ αφήνοντας τον ατμό να λειτουργήσει. Περιμένεις 5-10 λεπτά και στη συνέχεια ταμπονάρεις το πρόσωπο με μια καθαρή πετσέτα ή απορροφητικό χαρτί. 

Μάσκα: Σ’ αυτή την περίπτωση πρέπει να επιλέξεις μάσκα καθαρισμού με άργιλο.

Ο άργιλος έχει την ιδιότητα να ρυθμίζει την έκκριση του σμήγματος και τη λιπαρότητα που σημαίνει πως είναι κατάλληλος ακόμη και για επιδερμίδες με ακμή. Οι περισσότερες φόρμουλες έχουν τόσο αντιοξειδωτική όσο και αντιγηραντική δράση. 

Τόνωση: Η λοσιόν είναι ένα από τα προϊόντα που επιβάλλεται να υπάρχουν στο μπάνιο σου.

Πρόκειται για το δεύτερο βήμα, μετά τον καθαρισμό πρωί και βράδυ κι εκείνο που δεν παρακάμπτουν ποτέ οι Κορεάτισσες. Εκτός από τόνωση και λάμψη, απομακρύνει τυχόν υπολείμματα ενώ προσφέρει μια αίσθηση δροσιάς που έχεις ανάγκη καθημερινά. 

Κρεμα: Η ιεροτελεστία ολοκληρώνεται με τη σωστή ενυδάτωση.

Μπορείς να απλώσεις την κρέμα σου ή αν έχεις χρόνο και διάθεση να χρησιμοποιήσεις μία ακόμη μάσκα με πλούσια ενυδατικά συστατικά που θα σε ανανεώσει.

Μετά τον σωστό καθαρισμό το δέρμα σου θα αποκτήσει μια υγιή και λαμπερή όψη που θα λατρέψεις ενώ τα προϊόντα μακιγιάζ θα απλωθούν εύκολα και ομοιόμορφα

Διαβάστε επίσης