Αγάπη Κυριακίδου: Η νοσηλεύτρια που έκανε την πρώτη επέμβαση αλλαγής προσώπου στην Ελλάδα

Η Αγάπη Κυριακίδου βίωσε τον ρατσισμό από μικρή και τώρα θέλει να ξαναγεννηθεί. Νοσηλεύτρια σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης πήρε τη μεγάλη απόφαση να υποβληθεί σε μία πρωτοποριακή επέμβαση αλλαγής προσώπου, έτσι ώστε να γίνει πιο θηλυκό όπως δήλωσε η ίδια στο δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ.

Η εκθήλυνση προσώπου, η πρώτη που έγινε στην Ελλάδα, είναι μία επέμβαση που περιλαμβάνει μία σειρά πλαστικών επεμβάσεων με ειδικά three d εμφυτεύματα, τα οποία σχεδιάζονται, εκτυπώνονται και τοποθετούνται στον ασθενή.

Ο χειρουργός ανεβάζει στην πλατφόρμα της ips transformation το σκίτσο του ασθενούς. Αυτή είναι η πρώτη φάση της μεθόδου. Με αυτή τη βάση, γίνεται ένα σχέδιο, το οποίο εγκρίνεται και οριστικοποιείται από τη χειρουργική ομάδα αλλά και από τον ασθενή, καθώς αυτός είναι που θα λάβει το εμφύτευμα και αμέσως αρχίζει η διαδικασία παραγωγής των εμφυτευμάτων 3D.

Για να προχωρήσει η επέμβαση, λένε οι επιστήμονες, πρέπει ο ασθενής να έχει συνειδητοποιήσει αυτό που πρόκειται να κάνει.

Η Αγάπη Κυριακίδου εξομολογήθηκε πως επέλεξε να αλλάξει πρόσωπο, μην αντέχοντας άλλο να ζει, όπως λέει η ίδια, σε λάθος σώμα. «Δεν γεννήθηκα καν. Ο Μάκης είναι 55 χρονών, εγώ όμως δεν έχω γεννηθεί» σημειώνει και είναι χαρούμενη, όπως λέει, γιατί βρήκε ανθρώπους να της συμπαρασταθούν και να την στηρίξουν σε αυτήν της την απόφαση.

Προτρέπει όλους να μην σταματήσουν να κυνηγούν το όνειρό τους.

«Επέλεξα να κάνω αυτή την επέμβαση στο πρόσωπό μου για να βγάλω τη θηλυκή πλευρά του εαυτό μου. Να βλέπω το είδωλό μου στον καθρέφτη και να λέω από μέσα μου, ναι είμαι η Αγάπη Κυριακίδου. Δεν με αντιπροσωπεύει το ερμαφρόδιτο σώμα που είμαι φυλακισμένη να ζω. Δυστυχώς ο πατέρας μου δεν ήθελε να με βοηθήσει, γιατί ήθελε να πιάσω μία δουλειά για να μπορέσω να ζήσω και να επιβιώσω. Μου έλεγε ότι δεν θέλει να καταλήξω στο πεζοδρόμιο κι εγώ δεν το ήθελα αυτό». 

Η Αγάπη Κυριακίδου κλείνοντας θέλει να στείλει ένα μήνυμα σε όσες κοπέλες βιώνουν κάτι αντίστοιχο λέγοντας: «Όσα κορίτσια γεννιούνται έτσι, πρέπει προχωρήσουν στο επόμενο βήμα».

Διαβάστε επίσης