Ξεκίνα τη μέρα σου με ενέργεια και θετικότητα

 Μπορούμε άραγε να κάνουμε το πρωινό μας πιο δυναμικό και τη μέρα μας πιο ευχάριστη; H απάντηση είναι, ΝΑΙ!
Διάβασε με ποιους τρόπους μπορείς μπορείς να το καταφέρεις και θα μας ευγνωμονείς…

Φτιάξε μια playlist που σε γεμίζει ενέργεια και άκου την το πρωί

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις τη Wellness playlist που έχει το Spotify και περιέχει τραγούδια για διαλογισμό, αλλά και για ενέργεια το πρωί. Μπορείς να βεις ενδιαφέρουσες λίστες με καθοδήγηση και στο Youtube. Μόλις ξυπνήσεις, ξεκίνα να κάνεις διαλογισμό και μετά άκου τα τραγούδια από την συγκεκριμένη λίστα καθώς φτιάχνεις το κρεβάτι σου και τρως το πρωινό σου. Στη συνέχεια κάνε λίγο streching και σίγουρα θα νιώσεις αμέσως ότι ξύπνησες πνευματικά αλλά και σωματικά. 

Άνοιξε το παράθυρό σου

Χρησιμοποίησε την πανδημία για να αποκτήσεις απλές, αλλά αποτελεσματικές συνήθειες που σε βοηθούν το πρωί. Μόλις σηκωθείς από το κρεβάτι, άνοιξε το παράθυρο και μύρισε τον καθαρό αέρα, την ώρα που πλένεις τα δόντια σου και ντύνεσαι.

Βγάλε τις πιτζάμες σου

Μόλις στρώσεις το κρεβάτι σου, άλλαξε αμέσως τις πιτζάμες σου και πιες ένα μεγάλο ποτήρι νερό. Αυτό θα σε βοηθήσεις να είσαι πιο παραγωγικός  μέσα στην ημέρα. Αμέσως μετά, φάε ένα δυναμωτικό πρωινό και πιες τον καφέ σου, όπως συνήθως.

Κάνε έναν πρωινό περίπατο

Ακόμα και όταν δεν χρειάζεται, ξύπνα σχετικά νωρίς. Προσπάθησε να μην παρεκκλίνεις από την συνηθισμένη σου ρουτίνα για να έχεις μια αίσθηση κανονικότητας. Άσε το κινητό στο σπίτι και πήγαινε για πεζοπορία. Το να ξεκινήσεις  την ημέρα σου με γυμναστική, σε γεμίζει »καύσιμα» και ενέργεια.

Θυμήσου τα πράγματα για τα οποία είσαι ευγνώμων

Στην πρωινή σου ρουτίνα πάρε λίγο χρόνο για να σκεφτείς  3 πράγματα για τα οποία είσαι ευγνώμων, αμέσως μόλις σηκωθείς από το κρεβάτι. Συνδύασε  αυτή τη τακτική μαζί με άλλες συνήθειες που έχεις το πρωί, όπως το μπάνιο ή το βούρτσισμα των δοντιών. Θα δεις ότι σου δίνει τρομερή δύναμη αυτός ο συγχρονισμός σώματος, μυαλού και αναπνοής με την ψυχολογία σου.

Σκάναρε το σώμα σου

Πριν σηκωθείς από το κρεβάτι, για 10 λεπτά παρατήρησε  το σώμα σου ώστε να δεις αν είναι σφιχτό το πρόσωπό σου ή οι μυς στα πόδια σου. Έτσι, το ίδιο σου το σώμα σου λέει πώς αισθάνεσαι. Ξεκίνα το σκανάρισμα από την δεξιά πλευρά, και πήγαινε  στην αριστερή έχοντας ξεκινήσει από τα δάχτυλά σου, τα πόδια σου, τους γοφούς, τον κορμό και τους ώμους πριν περάσεις στην αριστερή πλευρά και κάνεις το ίδιο.

Πες απλά ευχαριστώ

Ξεκίνα την ημέρα σου με το να πεις ευχαριστώ τρεις φορές, πριν καν ανοίξεις  τα μάτια σου, είτε χαμηλόφωνα, είτε φωναχτά. Όπως και να το πεις, μέχρι να φτάσεις στην τρίτη φορά, θα νιώθεις υπέροχα. Και αυτό το ευχαριστώ μπορείς να το λες για πολλά πράγματα, όπως για το ότι είσαι υγιής, για το ότι ξύπνησες και σήμερα και για το ότι νιώθεις ήρεμος.

Ασχολήσου με το παιδί σου

Αν δουλεύεις ακόμα από το σπίτι εκμεταλλεύσου τον χρόνο που κερδίσεςι από την μετακίνηση στη δουλειά και ασχολήσου περισσότερο με το παιδί σου. Είναι ένα προνόμιο, το οποίο έφερε η καραντίνα και θα την ευχαριστείς  για πάντα για αυτό.

Δοκίμασε μια άσκηση που περιλαμβάνει γράψιμο

Η συγκεκριμένη άσκηση μπορεί να σου αλλάξει την ζωή! Υπάρχει ένα website που λέγεται 750 λέξεις και στο οποίο ξεκινάς την ημέρα σου με το να γράψεις ό,τι σου δημιουργεί αρνητικά συναισθήματα. Με τον τρόπο αυτό, μεταφέρεις τις σκέψεις σου στο χαρτί και καθαρίζεις κατά κάποιο τρόπο το μυαλό σου. Τελείωσε το γράψιμο με τα πράγματα για τα οποία νιώθεις ευγνωμοσύνη και με τα όσα θέλεις να κάνεις μέσα στην ημέρα.

Εστίασε σε ένα κατόρθωμά σου

Σε περίπτωση που η καραντίνα σε έχει κάνει να υιοθετήσεις μια πιο υγιεινή συνήθεια, ή να ελαττώσεις μια κακή, μην το προσπερνάς και θύμισέ το στον εαυτό σου. Αν μια επαγγελματική πρόκληση βρεθεί στον δρόμο σου μέσα στην ημέρα, τότε θύμισε στον εαυτό σου τι έχεις καταφέρει. Αν εσύ το πιστέψεις πρώτος, όλα είναι πιθανά.

Κάνε μια άσκηση αναπνοής

Μόλις ξυπνήσεις, κάτσε στο πάτωμα δίπλα από το κρεβάτι σου και πάρε μερικές ανάσες, κάνοντας στην συνέχεια διαλογισμό για 10 λεπτά. Αμέσως μετά κάνε το μπάνιο σου, φάε πρωινό και κάνε έναν μικρό περίπατο, πριν ξεκινήσεις τη δουλειά σου. Μετά από αυτό θα νιώθεις γεμάτος ενέργεια για τις προκλήσεις της ημέρας.

Σήκω και χόρεψε

Ξεκίνα την ημέρα σου με το να χορέψεις το αγαπημένο σου τραγούδι, που σε κάνει να νιώθεις γεμάτος ενέργεια και αισιοδοξία. Ό,τι και αν έχει συμβεί, μόλις σηκωθείς από το κρεβάτι χόρεψε μιας και αυτό θα σου θυμίζει πως εσύ είσαι υπεύθυνος για την εικόνα που δίνεις στον κόσμο. Ακόμα και σε μέρες που δε νιώθεις πολύ καλά, ακόμα και τότε, χόρεψε. Σκέψου πως μπορείς να μεταδώσεις την θετική σου ενέργεια προς τα έξω, αλλά πρέπει πρώτα να φροντίσεις να νιώθεις καλά μέσα σου για να το κάνεις.

Σχεδίασε το πρόγραμμά σου

Το τι θα κάνεις το πρωί, φρόντισε να το ξέρεις ήδη από το προηγούμενο βράδυ. Σχεδίασε την ημέρα σου με βάση όχι το τι έχεις να κάνεις, αλλά και το με ποιον. Μόλις ξυπνάς, πες δυνατά »ευχαριστώ». Ξέρεις το πρόγραμμά σου, είσαι γεμάτος ενέργεια και θα την σπαταλήσεις όλη σωστά.

Δοκίμασε διαφορετικά είδη γυμναστικής

Είναι κάτι που αναφέρει το βιβλίο »5 πράγματα που κάνουν οι πετυχημένοι άνθρωποι, πριν τις 8.00», της Τέρι Σέβελ – Φόι. Για να ξεκινήσεις την ημέρα σου, βάλε το ξυπνητήρι λίγα λεπτά νωρίτερα από ότι συνήθως. Μόλις χτυπήσει, σήκω και φτιάξε το κρεβάτι σου. Αμέσως μετά, κάνε γυμναστική. Φρόντισε να εναλλάσσεις τα είδη γυμναστικής για να μην βαριέσαι. Μπορείς να δοκιμάσεις ειδικά προγράμματα γυμναστικής που βρίσκεις  στο YouTube, ακόμα και συνδυαστικά με το περπάτημα ή το τρέξιμο.

Πιες νερό με λεμόνι

Οι ειδικοί αναφέρουν πως ο διαλογισμός, η κινητοποίηση και ένα λίτρο ζεστό νερό με λεμόνι είναι απαραίτητα ώστε να ξεκινήσεις  την ημέρα σου. Μάλιστα στο νερό μπορείς να προσθέσεις και μηλόξυδο. Αν γενικά δεν πίνεις  αρκετό νερό μέσα στην ημέρα, τότε αυτό θα σου φανεί εξαιρετικά χρήσιμο. Αν το πιεις το πρωί, πριν ξεκινήσεις την μέρα σου με ό,τι αυτή συνεπάγεται, σημαίνει ότι θα έχεις πιει μια συγκεκριμένη ποσότητα. Όταν είσαι πειθαρχημένος στην ρουτίνα σου, αυτή η πειθαρχία μεταφέρεται και σε άλλους τομείς της ζωής σου.

Επανάλαβε ένα ρητό

Τα πρωινά, αφιέρωσε ένα με δύο λεπτά ώστε να λες στον εαυτό σου ένα ρητό που έχει να κάνει με την αγάπη για εμάς τους ίδιους. Μπορείς να το κάνεις καθώς πλένεις τα δόντια σου, μιας και κοιτάς τον εαυτό σου στον καθρέφτη. Κράτα οπτική επαφή με τον εαυτό σου και πες »σε αγαπώ, είσαι σοφός, είσαι καλός, είσαι ικανός». Μπορείς βέβαια να αλλάξεις αυτά που λες ανάλογα με αυτά που θέλεις εσύ ο ίδιος να θυμίσεις στον εαυτό σου. Αυτή η άσκηση θα σε βοηθήσει να ξεκινήσεις την μέρα σου δυναμικά και με θετική διάθεση.

Αποφάσισε τι θέλεις να καταφέρεις σήμερα

Την ώρα που έχεις  ξυπνήσει αλλά βρίσκεσαι σε ένα χαλαρό στάδιο, αποφάσισε τι θέλεις να πετύχεις μέσα στην ημέρα ώστε να εντοπίσεις τυχόν εμπόδια που μπορεί να βρεις και να στήσεις στο μυαλό σου το πώς θέλεις να παρουσιαστείς στους συνεργάτες σου και όλους εκείνους που βρίσκονται γύρω σου. Αποφάσισε ποιος θέλεις να είσαι, τι θα κάνεις για αυτό αλλά και πώς θα το κάνεις, πριν ακόμα τα πόδια σου πατήσουν στο έδαφος. Το να ξεκινήσεις την μέρα σου με έναν σκοπό θα σε κάνει πιο παραγωγικό και θα σου δώσει μια πολυπόθητη αίσθηση ελέγχου, σε αυτές τις αβέβαιες και δύσκολες μέρες που διανύουμε.

Κράτα ένα σημειωματάριο κοντά σου

Κι όμως το να έχεις ένα σημειωματάριο και ένα στιλό δίπλα στην καφετιέρα σου είναι τρομερά αποτελεσματικό. Φτιάχνοντας τον πρωινό σου καφέ, θα σου θυμίζει το να γράφεις πράγματα για εσένα και όντως θα νιώθεις ότι έχεις ξοδέψει 5 λεπτά κάνοντας κάτι καλό την ώρα που απλά πίνεις τον καφέ σου. Στις σελίδες του γράψε τους στόχους σου, τα πράγματα για τα οποία νιώθεις καλά αλλά και διάφορες δεσμεύσεις στον εαυτό σου.

Δοκίμασε τα βάρη

Προσπάθησε 3 φορές την εβδομάδα να κάνεις ασκήσεις με βάρη, για 30 λεπτά. Το σώμα σου θα ξεκινήσει να απολαμβάνει την συγκεκριμένη συνήθεια και σιγά – σιγά, θα γίνει το κλειδί σου για μια επιτυχημένη εβδομάδα. Απόφυγε το συγκεκριμένο είδος άσκησης αν έχεις μυοσκελετικά προβλήματα και σε κάθε περίπτωση συμβουλεύσου έναν έμπειρο καθηγητή φυσικής αγωγής πριν ξεκινήσεις οποιοδήποτε πρόγραμμα γυμναστικής.

Κάνε check in με τον εαυτό σου

Αν ξυπνάς το πρωί με αρνητικές σκέψεις, αυτό το tip είναι για εσένα. Ένα πράγμα που θα σε βοηθήσει να τις περιορίσεις, είναι να τσεκάρεις τον εαυτό σου αμέσως μόλις ξυπνήσεις. Αν έχεις μια αρνητική σκέψη, σκέψου ποιο είναι το συναίσθημα πίσω από αυτή. Αν είναι φόβος, θυμός ή ντροπή. Το παραπάνω θα σε βοηθήσει μάλιστα να ελέγχεις ποιο είναι το συγκεκριμένο συναίσθημα. Αυτό, έχει αποδειχθεί επιστημονικά ότι σε βοηθάει να το περιορίζεις. Πιο συγκεκριμένα, βοηθάει τον εγκέφαλο σου να κλείνει κατά κάποιο τρόπο εκείνο το μέρος για το οποίο ευθύνονται οι επιπόλαιες αποφάσεις μας. 

Διαβάστε επίσης