Κούγιας για Λιγνάδη: Έχει εξαιρετική παιδεία και είναι τιμή μου να με επιλέγει να τον υπερασπιστώ – Οι αντιδράσεις της Σίσσυς Χρηστίδου

Στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι!» και τη Σίσσυ Χρηστίδου μίλησε ο συνήγορος του Δημήτρη Λιγνάδη, Αλέξης Κούγιας μετα την παραπομπή του πελάτη του σε δίκη για τέσσερις βιασμούς τριών ανηλίκων και ενός νεαρού άνδρα.

Ο γνωστός ποινικολόγος, χαρακτήρισε ως “κατευθυνόμενη” την πρότασή της εισαγγελέιας που χαρακτήρισε τον Δημήτρη Λιγνάδη ως ένα «άτομο επικίνδυνο, με πάθη και εμμονές, εμφορούμενο από έντονα αντικοινωνικά αισθήματα».

«Είναι συνήθης διαδικασία αυτή που ακολουθήθηκε. Αλλά στην υπόθεση Λιγνάδη έχουν γίνει δικονομικά έκτροπα. Δεν τον έχουν καλέσει να δώσει εξηγήσεις. Δεν υπάρχει προηγούμενο να έχουν καταθέσει κάποιοι μηνύσεις από άλλες χώρες, να μην τους έχει δει εισαγγελέας, και να παίρνει στα σοβαρά ένας εισαγγελέας μια καταγγελία για μια πράξη που έγινε το 2010.

Ο κ. Λιγνάδης έδωσε απόλυτες εξηγήσεις σε βάθος πέντε ημερών. Η υπόθεση αυτή έχει τεράστιο επιχειρηματικό και πολιτικό υπόβαθρο. Για τον εισαγγελέα και την ανακρίτρια θεωρώ ότι οι αποφάσεις τους είναι κατευθυνόμενες», είπε αρχικά ο Αλέξης Κούγιας.

Ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του πελάτη του και τον τρόπο που αντιμετωπίζει την κατάσταση, κάτι που εξόργισε τη Σίσσυ Χρηστίδου.

«Ο κ. Λιγνάδης στη χειρότερη στιγμή της ζωής του, που είναι κρατούμενος, έχει την αίσθηση του χιούμορ.  Έχει εξαιρετική παιδεία, είναι τιμή μου να με επιλέγει να τον υπερασπιστώ», τόνισε.

Η Σίσσυ Χριστίδου απάντησε με έντονο ύφος στον, Αλέξη Κούγια.

«Μα στη συνθήκη που βρεθήκατε παρατηρήσατε αυτοσαρκασμό κ. Κούγια; Τώρα θα με τρελάνετε. Στις συνθήκες που βρεθήκατε κάνατε χιούμορ; Ο αυτοσαρκασμός που κολλάει; Αντιλαμβάνεστε πόσο προκλητικό είναι να λέτε ότι ένας άνθρωπος που κατηγορείται για τέσσερις βιασμούς, οι τρεις από αυτούς ανήλικοι, ότι κάνει χιούμορ και διασκεδάζει με την κατάσταση. Είναι προκλητικό. Με προκαλεί που λέτε ότι αντί να είναι στα πατώματα, έκανε και χιούμορ». 

Διαβάστε επίσης