Το τελευταίο αντίο στη Παρθένα Κουτμερίδου – Η συγκινητική ανάρτηση του αδερφού της 38χρονης

Μέσα σε κλίμα βαθιάς οδύνης στην ιδιαίτερη πατρίδα του πατέρα της, στην Τριανταφυλλιά Βισαλτίας, κηδεύτηκε η Παρθένα Κουτμερίδoυ, κόρη του πρώην βουλευτή Σερρών του ΠΑΣΟΚ, Στάθη Κουτμερίδη, που έχασε τη ζωή της από κορονοϊο.

Η 38χρονη μολύνθηκε από τον ιό στον 7ο μήνα της εγκυμοσύνης της και δεν είχε εμβολιαστεί, με αποτέλεσμα να νοσηλευτεί για 40 ημέρες, μέχρι να αφήσει την τελευταία της πνοή. Η κατάστασή της επιδεινώθηκε πολύ γρήγορα υποβλήθηκε σε καισαρική τομή ενώ ήταν διασωληνωμένη προκειμένου να σωθεί το νεογνό, αλλά δυστυχώς η ίδια δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή.

Ο αδερφός της, Θεόδωρος Κουτμερίδης, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης, της είχε αφιερώσει τον αγώνα του στον Μαραθώνιο της Αθήνας στις 14 Νοεμβρίου. Τότε, είχε γράψει σε ανάρτησή του στο twitter, πως και ο ίδιος νοσήσει από κορονοϊό πριν από ένα χρόνο, αλλά τα κατάφερε και επέστρεψε υγιής στην καθημερινότητα του.

Ο Θεόδωρος Κουτμερίδης, αρχικά ήθελε να αφιερώσει τον αγώνα του στην μητέρα τους, Ελπίδα, η οποία είχε φύγει από τη ζωή μετά από μάχη με τον καρκίνο του μαστού το 2013.

«Αλλά η ζωή είναι απρόβλεπτη και τελικά κατέληξα να τρέχω για την αδερφή μου και το νεογέννητό της που γεννήθηκε στη ΜΕΘ. Η αδερφή μου, Πάττυ, δίνει τον πραγματικό μαραθώνιο στη μάχη για να κρατηθεί στη ζωή. Οπότε ο αγώνας αυτός είναι για εκείνη, την κόρη της και τη μητέρα της – τρεις μοναδικές γυναίκες στη ζωή μου» είχε γράψει στις 14 Νοεμβρίου ο αδερφός της Παρθένας Κουτμερίδου.

Διαβάστε επίσης