Ναόμι Κάμπελ: Για φοροδιαφυγή ερευνάται η φιλανθρωπική της οργάνωση «Fashion for Relief»

Το φιλανθρωπικό ίδρυμα της Ναόμι Κάμπελ βρίσκεται υπό έρευνα για παραβάσεις σχετικά με τη διαχείριση των οικονομικών του.

Το διάσημο σουπερμόντελ ίδρυσε το Fashion for Relief το 2005, με σκοπό την συγκέντρωση χρημάτων για παιδιά σε συνθήκες φτώχειας και διακρίσεων, και λέει ότι έχει συγκεντρώσει εκατομμύρια όλα αυτά τα χρόνια μέσω της ετήσιας φιλανθρωπικής επίδειξης μόδας του. Από το 2015 διαχειρίζεται την οργάνωση μαζί με τις Bianka Hellmich και την Veronica Sylvia Wing Wai Au Chou.

Η Επιτροπή Φιλανθρωπίας πρόκειται να εξετάσει εάν η Κάμπελ και οι συνεργάτες της «έχουν ασκήσει ορθά τα νομικά τους καθήκοντα βάσει της σχετικής νομοθεσίας» και θα διερευνήσει δαπάνες που πραγματοποιεί η οργάνωση. 

Σύμφωνα με το ηλεκτρονικό μητρώο της Επιτροπής Φιλανθρωπίας, οι λογαριασμοί του ιδρύματος για το 2020 έχουν καθυστερήσει περισσότερο από 178 ημέρες.

Σύμφωνα με λογαριασμούς του ιδρύματος, για το 2020 συγκεντρώθηκαν περίπου 1.722.000 λίρες, εκ των οποίων μόλις 5.515 δόθηκαν για καλό σκοπό. Τα υπόλοιπα χρήματα διατέθηκαν για την οργάνωση μιας φιλανθρωπικής εκδήλωσης και την πληρωμή των δημοσίων σχέσεων.

Σε περίπτωση που αποδειχθεί κακή διαχείριση των οικονομικών ή φοροδιαφυγή, η Επιτροπή έχει δικαίωμα να απαιτήσει όχι μόνο να κλείσει οριστικά η φιλανθρωπική οργάνωση, αλλά να απαγορευτεί επίσης στις ιδιοκτήτριες να κατέχουν διευθυντικές θέσεις.

Σε ανακοίνωση, η Fashion for Relief απαντά: «Η Fashion For Relief (FFR) συνεργάζεται πλήρως με την Επιτροπή Φιλανθρωπίας και θα συνεχίσει σε όλη τη διαδικασία έρευνας. Δυστυχώς, λόγω πανδημίας δεν μπορέσαμε να πραγματοποιήσουμε εκδηλώσεις ή να συγκεντρώσουμε κεφάλαια εδώ και πάνω από δύο χρόνια γι’ αυτό ζητήσαμε παράταση στην προθεσμία. Οποιαδήποτε κατηγορία αθέμιτης συμπεριφοράς εκ μέρους των διαχειριστών είναι αναληθής».

ΠΗΓΗ: Guardian

Διαβάστε επίσης