Απόλυτη σταρ στο Μεξικό ο Ντένια Αγαλιανού

Από το «Next Top Model», πρωταγωνίστρια σε σαπουνόπερες και στο NetFlix

Όταν ο άνθρωπος κάνει σχέδια, ο Θεός γελάει και χαρακτηριστική περίπτωση, περίπτωση που μας αφορά καθώς μιλάμε για νέα, ωραία Ελληνίδα, με ταλέντο -αποδεδειγμένα- και λατινοαμερικάνικο «εκτόπισμα» είναι η ακόλουθη. Την εισαγωγή αναλαμβάνει η ίδια η πρωταγωνίστρια του στόρι: «Επί “Next Top Model”, δεν φανταζόμουν ότι θα άλλαζε τόσο η ζωή μου. Εντελώς μόνη, στο Μεξικό, ξεκίνησα από το μηδέν. Δεν μιλούσα ισπανικά, μπήκα σε δραματική σχολή, αντιμετωπίζοντας θηριώδη ανταγωνισμό. Μετά κέρδισα υποτροφία, βραβεύτηκα ως Καλύτερη Ηθοποιός στην πρώτη μου θεατρική παράσταση, σ’ ένα έργο του Τένεσι Ουίλιαμς και από εκεί ξεκίνησαν όλα».

Από το μόντελινγκ στο Netflix

Το lead είναι διά στόματος Ντένιας Αγαλιανού, το μουτράκι της οποίας ίσως σάς είναι γνώριμο. Συστήθηκε στο κοινό πριν από 11 χρόνια από το «GNTM», που τότε λεγόταν «Next Top Model» (νέτο-σκέτο). Στην πορεία εξαφανίστηκε από τις επάλξεις και επανεμφανίστηκε ως οικοδέσποινα τούρκικης εκπομπής. Το 2013 βρέθηκε στην άλλη άκρη του Ατλαντικού: από το Μεξικό πια, κυνήγησε (ξανά) το όνειρό της για καριέρα στο μόντελινγκ.

Ύστερα από εξαντλητικά, «άγονα» κάστινγκ, αποφάσισε να τεστάρει το ταλέντο της στην ηθοποιία, παρακολουθώντας σεμινάρια στο εκπαιδευτικό ινστιτούτο Televisa (C.E.A) στο Mexico City. Αποφοίτησε το 2016 και λίγο αργότερα η τύχη τής χαμογέλασε, αφού έγινε πρωταγωνίστρια στη «Συγχρονία».

Σύντομα ακολούθησαν προτάσεις για κινηματογράφο, όπως για το «Run Coyote, Run», κωμωδία με τη σφραγίδα της λατινοαμερικάνικης 20th Fox. Το 2019 έκανε το μεγάλο «μπαμ» με το ρόλο της στο «El Dragon» (και στην 1η και στην 2η σεζόν), τη δημοφιλή σειρά του Netflix. Παράλληλα, πρωταγωνίστησε στη λατινοαμερικάνικη, βραβευμένη με Emmy σειρά «El senor De Los cellos». Διπλωματούχος life coach, μιλάει τέσσερις γλώσσες, λατρεύει το χορό και το τραγούδι, ενώ τώρα ανοίγεται και επιχειρηματικά, στο χώρο της ομορφιάς, «μπουστάροντας» φυτικά καλλυντικά με τη σφραγίδα της.

Όλα αυτά τα χρόνια επικοινωνεί καθημερινά με την μητέρα της Αγγελική Σιγανού, που τη μεγάλωσε δίνοντάς της τα εφόδια προκειμένου να ανελιχθεί επαγγελματικά, «στερώντας πράγματα απ’ τον εαυτό της», όπως τονίζει η Ντένια. Στην επιστροφή της στα πάτρια εδάφη, το 2017, συνδύασε υπέροχες στιγμές με την οικογένειά της κι ένα baby bloom που «έγραψε» ανεξίτηλα στη μνήμη της. Τον Μάρτιο εκείνης της χρονιάς βάφτισε το ανιψάκι της, το Γιωργάκη: «Και θεία και νονά!», έλεγε περήφανη. Ωστόσο, με την επάνοδό της στο Μεξικό, βίωσε μία τρομακτική εμπειρία: «Έζησα τον πιο δυνατό σεισμό της ζωής μου.

Ο ουρανός γέμισε περίεργα φώτα. Δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο!» δήλωνε, αναφερόμενη στο σεισμό 8, 4 Ρίχτερ της 5ης Οκτωβρίου 2017. Όσο για τις γνωριμίες της στη showbiz, είναι εκατοντάδες, αλλά μη νομίζετε πως έχει ξεχωρίσει πολλούς… Το χειροφίλημα του Τζάστιν Μπίμπερ το 2014, τον οποίο συνάντησε σε κλαμπ στην Κρουαζέτ, στο περιθώριο του Κινηματογραφικού Φεστιβάλ των Καννών, είναι κάτι που δεν πρόκειται να ξεχάσει. Δεν θα ξεχάσει επίσης τη γνωριμία της με την Κιμ Καρντάσιαν, με την οποία έπιασαν κουβέντα για τις χώρες από τις οποίες κατάγονται… 

Στο παρόν όμως και η «Βερόνικα» του σίριαλ «Mi fortuna es amarte» (σε ελεύθερη μετάφραση, θα το αποδίδαμε ως «Η μοίρα μου είναι να σ’ αγαπώ»), που έκανε πρεμιέρα στις 8/11, αποτελεί μέρος ιψενικού τριγώνου, γίνεται «πέτρα του σκανδάλου»: η σύζυγος, στην 20ή επέτειο του γάμου της, ανακαλύπτει πως ο άντρας της την απατά με την καλύτερή της φίλη, την οποία υποδύεται η Ντένια, ένα αστεράκι που η υποκριτική «αγκάλιασε» με το καλημέρα. Άνοιξε τα φτερά της και πλέον έχει θέσει τις βάσεις για να πετύχει αξιόλογη καριέρα – προφανώς δεν αναφερόμαστε στις σαπουνόπερες που μέχρι τώρα έχουν αποδειχθεί το δυνατό της χαρτί. Το ατού, πέρα από το ταλέντο, στην περίπτωσή της μεταφράζεται στη δημοτικότητά της, κάτι που αποδεικνύεται και από το ότι οι φωτογράφοι «σφάζονται» για ένα της κλικ. Από εμάς, άντε και με Emmy και -γιατί όχι- μελλοντικά και με το «θείο Όσκαρ».

Πηγή: εφημερίδα On Time

Διαβάστε επίσης