Αβοκάντο: Εύκολες συνταγές με λίγες θερμίδες

Το αβοκάντο είναι μία τροφή πασπαρτού. Και αυτό, γιατί μπορείς να το χρησιμοποιήσεις σε πολλές συνταγές και το απολαμβάνεις οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας θέλεις. 

Πάμε να δούμε συνταγές με λιγότερες από 300 θερμίδες για να το απολαύσεις χωρίς δεύτερες σκέψεις!

Σαλάτα με σολομό και αβοκάντο
(277 θερμίδες / μερίδα)

Υλικά:

Για τη σαλάτα
230 γρ. καπνιστό σολομό κομμένος σε χοντρά κομμάτια
2 αβοκάντο, ξεφλουδισμένα, χωρίς κουκούτσι κομμένο σε κύβους
4 φλιτζάνια σπανάκι
1/4 του φλιτζανιού φέτα χαμηλή σε λιπαρά ή blue cheese τριμμένο
1/4 του φλιτζανιού ψιλοκομμένα καρύδια (προαιρετικά)
1/2 κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες

Εκτέλεση: 

  • Αρχικά, καθαρίζεις πολύ καλά όλα σου τα υλικά.
  • Σε ένα μπολάκι, προσθέτεις τα υλικά της βινεγκρέτ και ανακατεύεις με ένα κουτάλι προσεκτικά.
  • Σε ένα μεγάλο γυάλινο μπολ, προσθέτεις τα υλικά της σαλάτας, ακολουθώντας τον τύπο κοψίματος για κάθε υλικό, που βλέπεις στην παραπάνω στήλη.
  • Ανακατεύεις, περιχύνεις την βινεγκρέτ και απολαμβάνεις

Γεμιστό αβοκάντο με ρεβίθια και ξηρούς καρπούς
(195 θερμίδες / μερίδα)

Υλικά:

  • 350 γρ. ρεβίθια βρασμένα
  • 1 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
  • 1/2 κουτ. του γλυκού πάπρικα
  • 2 μεγάλα αβοκάντο
  • 1/3 του φλιτζανιού ξηροί καρποί, αλεσμένοι 
  • 1/2 φλιτζάνι αγγούρι, κομμένο σε κύβους
  • 1/2 φλιτζάνι  τοματίνια, κομμένα στα τέσσερα
  • 1 1/2 κουτ. της σούπας χυμό λεμονιού

Εκτέλεση:

  • Αρχικά, προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς C και στρώνεις αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί.
  • Σε ένα μπολ ανακάτεψε τα ρεβίθια, το λάδι, την πάπρικα, λίγο αλάτι και πιπέρι.
  • Πρόσθεσε πάνω τα ρεβίθια και ψήσε τα στο φούρνο και 15 λεπτά.
  • Κόψε το αβοκάντο στη μέση, καθάρισέ το, άλειψέ το με λίγο λάδι και ψήσε το σε μια σχάρα στο φούρνο για 5 λεπτά.
  • Σε ένα μπολ ανακάτεψε το αγγούρι, τα τοματίνια, τους αλεσμένους ξηρούς καρπούς, το χυμό λεμονιού και λίγο αλατοπίπερο.
  • Γέμισε τα αβοκάντο με το μείγμα που μόλις έφτιαξες.
  • Από πάνω πρόσθεσε τα ρεβίθια.

Σπαγγέτι με πέστο από αβοκάντο
(217 θερμίδες / μερίδα)

Υλικά:

  • 220 γρ. ζυμαρικά της επιλογής σου
  • 1 φλιτζάνι γάλα με λίγα λιπαρά
  • 2/3 του φλιτζανιού πουρές αβοκάντο
  • 1/2 κουτ. του γλυκού αλάτι
  • 1/4 κουτ. του γλυκού σκόνη σκόρδου
  • 2 κουτ. του γλυκού ελαιόλαδο
  • Ξύσμα ενός λεμονιού 

Εκτέλεση: 

  • Βράσε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και στράγγιξέ τα όταν είναι έτοιμα.
  • Σε ένα μπολ ανακάτεψε το γάλα, τον πουρέ αβοκάντο, τη σκόνη σκόρδου, το αλάτι και λάδι.
  • Μετέφερε το μείγμα σε μια κατσαρόλα.
  • Όταν πάρει βράση το μείγμα, πρόσθεσε τα μακαρόνια και ανακάτεψε.
  • Μοίρασε το φαγητό σε 4 πιάτα, ρίξε από μια κουταλιά της σούπας παρμεζάνα και όσο ξύσμα λεμονιού επιθυμείς.
Διαβάστε επίσης