Γλυκά Νερά – Η ιατροδικαστής της υπόθεσης μιλά για πρώτη φορά: «Δεν θα ξεχάσω ποτέ τη σκηνή του εγκλήματος – Περίμενα την κάθαρση»

Την φρίκη που αντίκρισε όταν πέρασε το κατώφλι του σπιτιού στα Γλυκά Νερά στις 11 Μαΐου 2021, εκεί όπου ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος σκότωσε την 20χρονη σύζυγό του Καρολάιν, περιέγραψε για πρώτη φορά σε συνέντευξή της στο «Βήμα της Κυριακής» και στον Βασίλη Λαμπρόπουλο, η ιατροδικαστής Χαρά Σπηλιοπούλου.

«Δεν θα ξεχάσω ποτέ αυτό το πρωινό της 11ης Μαΐου, όταν μπήκα στη σκηνή του εγκλήματος. Μια νεαρή κοπέλα δολοφονημένη στο κρεβάτι της, ένα σκυλί κρεμασμένο στην σκάλα και ένα ορφανό μωρό έξω στον δρόμο σε κάποια αγκαλιά. Είναι πολύ σκληρή αυτή η δουλειά και κάποιες φορές γίνεται ακόμα σκληρότερη» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η σημασία της ιατροδικαστικής έκθεσης

Η ιατροδικαστική έκθεση σε συνδυασμό με τα στοιχεία που προέκυψαν από τα εγκληματολογικά εργαστήρια της αστυνομίας ήταν αυτά που οδήγησαν στην εξιχνίαση της υπόθεσης που συγκλόνισε το πανελλήνιο. Ότι δηλαδή η 20χρονη Κάρολαϊν Κράουτς δολοφονήθηκε από τον σύζυγο της, Μπάμπη Αναγνωστόπουλο, μπροστά στα μάτια της -τότε 10 μηνών- κόρης τους, Λυδίας. 

«Παρέδωσα εγκαίρως τις ιατροδικαστικές εκθέσεις του θύματος και του δράστη κλήθηκα να δώσω περισσότερες εξηγήσεις όταν υπήρχε ένα νέο εύρημα και περίμενα τη στιγμή της κάθαρσης» συμπλήρωσε η κα Σπηλιοπούλου.

13 γυναικοκτονίες μέσα στο 2021 στην Ελλάδα

Η ιατροδικαστής αναφέρθηκε και στις 13 γυναικοκτονίες που έχουν καταγραφεί στη χώρα μας μέσα στο 2021. 

«Φαίνεται ότι μετά την περίοδο της καραντίνας, υπάρχει πράγματι έξαρση του φαινομένου της βίας και θα ήταν πολύ χρήσιμο να γίνει μία σοβαρή κοινωνιολογική θεώρηση του φαινομένου. Από την πλευρά του ιατροδικαστή, έχω να σας πω ότι δεν βλέπουμε μόνο αύξηση στην ενδοοικογενειακή βία, αλλά αυξημένη βία σε κάθε πτυχή της ζωής, ακόμη και στο σχολείο μεταξύ των μαθητών, ή και στο δρόμο μεταξύ αγνώστων οδηγών. Επίσης, είναι πολύ αυξημένες οι καταγγελίες σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων, δυστυχώς όμως οι αναφορές γίνονται μετά την πάροδο μεγάλου χρονικού διαστήματος, οπότε η συμβολή της ιατροδικαστικής εξέτασης είναι πολύ μικρή. Δεν είναι τυχαίο ότι το έτος 2021 έχουν γίνει μέχρι τώρα 13 ανθρωποκτονίες συζύγων – συντρόφων, ένας αριθμός απίστευτος για τα δεδομένα της χώρας, συγκρινόμενος με τα προηγούμενα έτη… Όταν μια συζυγοκτονία προκαλέσει το έντονο ενδιαφέρον του κοινού από τα ΜΜΕ, δίνει το έναυσμα για μια σειρά ανάλογων εγκλημάτων γνωστό και ως το φαινόμενο copycat», εξήγησε η ιατροδικαστής Χαρά Σπηλιοπούλου. 

Πηγή: Βήμα της Κυριακής

Διαβάστε επίσης