Ρυτίδες στα μάτια: Πώς να τις αντιμετωπίσετε;

Μήπως ανησυχείτε για τις ρυτίδες που εμφανίζονται στην περιοχή των ματιών κάθε φορά που γελάτε ή θυμώνετε ή μιλάτε; Μήπως εκτός από τους μαύρους κύκλους, σας ενοχλούν πλέον και οι ρυτίδες έκφρασης ή αλλιώς «πόδι της χήνας»;

Οι λεπτές γραμμές που διακριτικά αρχίζουν να διαγράφονται στην εξωτερική γωνία των ματιών στην ηλικία των 30 ετών είναι το πρώτο σημάδι ότι κάτι αρχίζει να αλλάζει στην επιδερμίδα.

Δυστυχώς με το πέρασμα του χρόνου οι λεπτές αυτές γραμμές γίνονται πιο βαθιές, πιο έντονες και πιο μεγάλες και η καταπολέμηση τους δεν είναι υπόθεση αποκλειστικά της αντιρυτιδικής σου κρέμας, αλλά μίας ολοκληρωμένης ρουτίνας περιποίησης της περιοχής.

Μην εκτίθεσαι στον ήλιο όσο μπορείς

Η φωτογήρανση, είναι ένας βασικός παράγοντας για την εμφάνιση ή την επιδείνωση των ρυτίδων στα μάτια. Αυτού του τύπου η ακτινοβολία επεμβαίνει στην παραγωγή κολλαγόνου και το διασπά πολύ πιο γρήγορα από τη φυσική φθορά του. Παράλληλα, η υπεριώδης ακτινοβολία συμβάλλει στην αύξηση της εμφάνισης των ελεύθερων ριζών, που προκαλούν οξείδωση. Έτσι, ακόμη κι αν φοράς αντιηλιακό προσώπου, η πλήρης αποφυγή του ήλιου, όποτε αυτό είναι εφικτό, είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος να προφυλαχθείς.

Μην αμελείς την ενυδάτωση

Οι πρώτες ρυτίδες έχουν κάνει την εμφάνισή τους και πλέον η ενυδάτωση της περιοχής είναι επιτακτική. Να θυμίσουμε ότι η περιοχή γύρω από τα μάτια είναι πολύ πιο λεπτή και ευαίσθητη, οπότε φθείρεται και πιο εύκολα. Εκτός, όμως, από την ενυδατική – αντιρυτιδική σου κρέμα πρέπει ν ενυδατώνεσαι και εσωτερικά. Για αυτό, κατανάλωσε τουλάχιστον 2 λίτρα νερού την ημέρα και τρόφιμα πλούσια σε νερό, όπως είναι τα φρούτα και τα λαχανικά.

Ακολούθησε ένα υγιεινό πρόγραμμα διατροφής

Οι ρυτίδες κάτω από τα μάτια δεν είναι μόνο αποτέλεσμα γήρανσης. Συχνά αντανακλούν την εσωτερική κατάσταση του οργανισμού. Όταν δεν τρέφεσαι υγιεινά, επιταχύνεις τη διαδικασία γήρανσης του δέρματός σου. Αντίθετα, υπάρχουν συστατικά, τα οποία μπορούν να μειώσουν την ξηρότητα της επιδερμίδας και να φροντίσουν την ποιότητά της. Τέτοια τρόφιμα είναι αυτά που περιέχουν βιταμίνη C, λιπαρά οξέα και νερό.

Ακολούθησε ένα πιο υγιεινό lifestyle

Συνήθειες όπως είναι το κάπνισμα, το να κοιμάσαι βαμμένη ή καταστάσεις όπως είναι το χρόνια στρες, μπορούν να επηρεάσουν σε μεγάλο βαθμό την υγεία και την όψη της επιδερμίδας μας και να την κάνουν να φαίνεται θαμπή και γερασμένη. Από τη μία το κάπνισμα. Οι ουσίες του καπνού μειώνουν το κολλαγόνο και την ελαστικότητα της επιδερμίδας, ενώ παράλληλα, την αφυδατώνουν. Το στρες έχει συσχετισθεί με την πρόωρη γήρανση της επιδερμίδας. Υπάρχουν πολλοί τρόποι να απαλλαγεί κανείς από το ανεπιθύμητο στρες και φυσικά η στροφή σε έναν ειδικό είναι πάντα μία καλή ιδέα.

Κοιμήσου όσο πρέπει

Ένα από τα ευεργετικά οφέλη του ύπνου είναι και η φροντίδα της επιδερμίδας. Όταν κοιμόμαστε, το δέρμα αναπλάθεται και αποκαθίσταται. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο, ότι μετά τον ύπνο το δέρμα μας είναι πιο σφριγηλό. Για αυτό δεν πρέπει να αμελείς τον ύπνο σου και να φροντίζεις να αφιερώνεις σε αυτόν τουλάχιστον 8 ώρες.

Σωστό skincare

Για να πετύχεις τη σωστή ρουτίνα περιποίησης του προσώπου σου δεν πρέπει να αμελείς κανένα από τα παρακάτω βήματα. H αντιμετώπιση ρυτίδων στα μάτια, λοιπόν, προϋποθέτει:

  • Συστηματικό ντεμακιγιάζ ματιών & καθαρισμός
  • Αντηλιακό προσώπου όλο το χρόνο
  • Ενυδατική κρέμα ματιών– αντιρυτιδική κάθε πρωί και βράδυ
Διαβάστε επίσης