«Δεν το ήθελα»: Το δυνατό βίντεο της νέας ελληνικής καμπάνιας για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών

Μια δυνατή καμπάνια ξεκίνησε το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων ενόψει της 25ης Νοεμβρίου – Παγκόσμιας Ημέρας για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών με κεντρικό μήνυμα «Λέξεις μαχαίρια», στο οποίο βασίστηκαν και οι εικόνες του βίντεο που ανέβασε η υφυπουργός Μαρία Συρεγγέλα στο λογαριασμό της στο Instagram.Remaining

«Δεν το ήθελα. Μωρό μου. Συγγνώμη» είναι οι λέξεις που «από ένα σημείο και μετά γίνονται μαχαιριές» όπως γράφει και η κ. Συρεγγέλα στη σχετική λεζάντα. Η εκστρατεία απευθύνεται στις γυναίκες θύματα βίας, τις οποίες προτρέπει να «ακούσουν τις πράξεις και όχι τα λόγια του», ενώ τις συμβουλεύει να μιλήσουν τώρα, να καλέσουν στην τηλεφωνική γραμμή SOS 15900 για γυναίκες – θύματα βίας και να απευθυνθούν στα 43 συμβουλευτικά κέντρα που υπάρχουν σε όλη τη χώρα και προσφέρουν δωρεάν υπηρεσίες ψυχολογικής, νομικής και εργασιακής στήριξης.

«Τα περιστατικά έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας αποτελούν αποτρόπαιες πράξεις που παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις οποίες καταδικάζουμε απερίφραστα. Καμία γυναίκα δεν πρέπει να ανέχεται οποιαδήποτε μορφή βίας, ενώ τη σιωπή τους πρέπει να σπάνε όχι μόνο τα θύματα αλλά όλοι οι πολίτες, φίλοι, συγγενείς, γείτονες που είναι μάρτυρες κακοποιητικών συμπεριφορών. Πρέπει να ενεργοποιηθούμε όλες και όλοι για να απαλλαγούμε δια παντός από τη βία και την κακοποίηση», δήλωσε η κ. Συρεγγέλα.

Διαβάστε επίσης