Πράσινο τσάι: Οι ευεργετικές ιδιότητες για τα μαλλιά μας

Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε όλα τα αποδεδειγμένα οφέλη του πράσινου τσαγιού, καθώς αποτελεί τον κορυφαίο πλούτο των αντιοξειδωτικών, ενισχύει τη λειτουργία του εγκεφάλου και προάγει την υγεία της καρδιάς. Ωστόσο, τώρα ανακαλύψαμε και τις ευεργετικές ιδιότητες που έχει το πράσινο τσάι όταν εφαρμόζεται τοπικά και συγκεκριμένα στην περιποίηση των μαλλιών μας.

Ουσιαστικά, το πράσινο τσάι μπορεί να αποτελέσει την ιδανική DIY συνταγή για να ενισχύσουμε την haircare ρουτίνα μας. Έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες λόγω των αντιοξειδωτικών ιδιοτήτων των πολυφαινολών που αποδειχθεί ότι βοηθούν στην ανάπτυξη των μαλλιών. Επιπλέον η καφεΐνη στο πράσινο τσάι μπορεί επίσης να διεγείρει τη ροή του αίματος στα θυλάκια, βοηθώντας στην υγιή ανάπτυξη των μαλλιών.

Η προσθήκη πράσινου τσαγιού στο λούσιμό μας είναι αρκετά εύκολη να γίνει, αποκτώντας ένα από τα προϊόντα που έχουν ως βασικό συστατικό το πράσινο τσάι.

Ωστόσο, αν θέλετε να ακολουθήσετε την DIY οδό, μπορείτε να δοκιμάσετε το ξέβγαλμα των μαλλιών με φυσικό απόσταγμα από πράσινο τσάι. «Δεν υπάρχουν μελέτες που να δείχνουν ότι το ξέβγαλμα με πράσινο τσαγιού έχει το ίδιο αποτέλεσμα με τη χρήση εκχυλίσματος πράσινου τσαγιού στο τριχωτό της κεφαλής», λέει  χαρακτηριστικά ο Chambers-Harris και συμπληρώνει. «Ωστόσο, επειδή η χρήση του φυσικού αποστάγματος τσαγιού μπορεί να έχει ευεργετικό αποτέλεσμα (παρόλο που δεν υπάρχουν επιστημονικές ενδείξεις),αξίζει να το δοκιμάσετε».

Μπορείτε να προσθέσετε έναν ή δύο φακελάκια πράσινου τσαγιού σε βραστό νερό και να αφήστε για πέντε λεπτά. Μόλις κρυώσει, απλώστε το υγρό στα μαλλιά σας στο τέλος του ντους σας. 

Διαβάστε επίσης