Όλγα Κεφαλογιάννη για Φώφη Γεννηματά: “Ήταν μεγάλη προσωπικότητα η Φώφη, με μια διαδρομή αψεγάδιαστη και αυτό είναι κάτι πολύ σπάνιο”

Στην Μητρόπολη Αθηνών αποχαιρετά αυτή την στιγμή πλήθος κόσμου, την Φώφη Γεννηματά η οποία έφυγε από την ζωή σε ηλικία 56 ετών μετά από μάχη που έδινε με τον καρκίνο.

Το πρωί η Όλγα Κεφαλογιάννη μίλησε στην εκπομπή «Το Πρωινό», και αναφέρθηκε στην Φώφη Γεννηματά θέλοντας να εκφράσει την θλίψη της.

«Είναι μια ημέρα συγκίνησης για όλους μας και αυτό το πρωτοφανές κύμα συγκίνησης για την Φώφη Γεννηματά, οφείλεται στο ότι ο καθένας από εμάς ταυτίζεται μαζί της. Βλέπουμε έναν δικό μας άνθρωπο. Αυτή η συγκίνηση ξεπερνάει την πολιτική αλλά θα έλεγα ότι τελικά όμως είναι και βαθιά πολιτική. Βλέπουμε ίσως μια πολύ σπάνια περίπτωση όπου υπάρχει αυτό από όλο το πολιτικό φάσμα, μια ειλικρινής συγκίνηση σε όλο το πολιτικό σύστημα και αυτό είναι μια πολύ σημαντική αναγνώριση για την μεγάλη προσωπικότητα που ήταν η Φώφη.

Η Φώφη Γεννηματά είχε τρεις πολύ σημαντικές πλευρές στην προσωπικότητα της, πρώτα από όλα ήταν μια πολιτικός, αρχηγός κόμματος με πολύ έντονη παρουσία με δυναμισμό και αγωνιστικότητα. Ήταν μια μητέρα τρυφερή μέχρι το τέλος και βέβαια ήταν γυναίκα και αυτά τα τρία χαρακτηριστικά, αυτές οι τρεις πλευρές της δεν κάλυπταν η μία την άλλη θεωρώ ότι κατάφερε και κρατούσε ισορροπία με πολύ μεγάλο σεβασμό σε κάθε της ρόλο. Δίνει ένα μήνυμα σε όλες τις γυναίκες ότι μια γυναίκα μπορεί να τα καταφέρει κόντρα σε κάθε είδους στερεότυπα. Είχε μια διαδρομή αψεγάδιαστη και αυτό είναι κάτι πολύ σπάνιο, υπερασπίστηκε ακέραια τα δημοκρατικά ιδανικά και υπηρέτησε τον τόπο μας με αγάπη και αφοσίωση και αυτό θα μείνει παρακαταθήκη», δήλωσε χαρακτηριστικά η Όλγα Κεφαλογιάννη για την Φώφη Γεννηματά.

Διαβάστε επίσης