Πρωινή ρουτίνα ομορφιάς για να είσαι φρέσκια και λαμπερή όλη μέρα

Θέλετε λοιπόν να ξεκινήσετε μια ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας, αλλά έχετε κάποιες ερωτήσεις.Πόσα προϊόντα πρέπει να χρησιμοποιήσετε; Ποια είναι κατάλληλα για το δέρμα σας; Σε ποια σειρά πρέπει να εφαρμόζετε αυτά τα προϊόντα; Και τι κάνουν αυτά τα προϊόντα;

Για να επωφεληθεί στο έπακρο από την τακτική θεραπευτική αγωγή του δέρματος πρέπει να ακολουθήσετε τρία απλά βήματα: καθαρισμό, θεραπεία και ενυδάτωση.

Παρακάτω θα δούμε μια βασική ρουτίνα φροντίδας δέρματος βήμα προς βήμα για χρήση ως σχέδιο για τη δική σας αγωγή.

ΠΛΥΣΙΜΟ ΠΡΟΣΩΠΟΥ

Τη νύχτα το δέρμα ανανεώνεται και η παραγωγή των κυττάρων αυξάνεται, πράγμα που σημαίνει ότι υπάρχει λόγος για καθαρισμό και ανανέωση το πρωί. Το πρώτο καθάρισμα ξυπνά το δέρμα, αφαιρεί τη λιπαρότητα, τα νεκρά κύτταρα του δέρματος, τις ακαθαρσίες από τους πόρους και σας δίνει μια ισορροπημένη βάση έτοιμη για το επόμενο μέρος της πρωινής ρουτίνας καθαρισμού.

ΓΑΛΑΚΤΩΜΑ

Ο καθαρισμός είναι το πρώτο βήμα οποιασδήποτε ρουτίνας περιποίησης της επιδερμίδας. Είτε ένα ήπιο καθαριστικό προσώπου σε μορφή τζελ ή σε μορφή αφρού, ακόμα και ένα νεράκι Micellaire είναι το ίδιο σημαντικό για το σωστό καθαρισμό και την απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων.
Το προϊόν που θα επιλέξετε θα πρέπει να είναι απαλλαγμένο από σκληρές χημικές ουσίες αλλά εμπλουτισμένο με συστατικά που ενισχύουν το δέρμα όπως η PRO-βιταμίνη Β5.

ΤΟΝΩΤΙΚΗ ΛΟΣΙΟΝ

Το τόνερ είναι ένα προαιρετικό βήμα, αλλά αν έχετε τόνερ που σας αρέσει, θα πρέπει να το χρησιμοποιήσετε. Το τόνερ μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να εξισορροπήσετε το pH του δέρματός σας. Εάν έχετε επιρρεπές στην ακμή δέρμα, αναζητήστε τόνερ με συστατικά όπως το σαλικυλικό οξύ για να ηρεμήσετε την επιδερμίδα σας. Εάν έχετε ξηρό ή ευαίσθητο δέρμα, επιλέξτε έναν ενυδατικό τόνερ για να καταπραΰνετε το δέρμα σας. Επίσης βοηθάει στην απομάκρυνση των υπολειμμάτων μακιγιάζ από το προηγούμενο βράδυ.

ΟΡΟΣ ΒΙΤΑΜΙΝΗΣ C

Όλοι πρέπει να χρησιμοποιούν βιταμίνη C, ανεξάρτητα από την ηλικία, ακόμη και ξεκινώντας από τη δεκαετία των ’20. Η βιταμίνη C βοηθά στην αντιστροφή πολλών ζημιών που προκαλούμε από τον ήλιο και τη ρύπανση. Αναζητήστε έναν ορό που περιέχει μια σταθερή μορφή βιταμίνης C, έτσι ώστε το συστατικό να είναι πραγματικά ικανό να εισχωρήσει στο δέρμα σας.
Βάλτε μια μικρή ποσότητα στα χέρια σας, απλώστε την ομοιόμορφα και περιμένετε να απορροφηθεί πριν προχωρήσετε στο επόμενο βήμα.

ΚΡΕΜΑ ΜΑΤΙΩΝ

Το δέρμα κάτω από τα μάτια είναι το λεπτότερο και το πιο ευαίσθητο μέρος του προσώπου σας. Οι κρέμες ματιών αντιμετωπίζουν τα προβλήματα κάτω από τα μάτια όπως ξηρότητα, ρυτίδες και πρήξιμο.
Οι κρέμες ματιών εμπίπτουν στην κατηγορία “θεραπεία, λειτουργούν εξαιρετικά για να ενυδατώνουν την περιοχή κάτω από τα μάτια και να αποτρέπουν τα σημάδια γήρανσης.

Για να την εφαρμόσετε πρέπει πάντα με το παράμεσο δάχτυλο να ταμπονάρετε το προϊόν απαλά από μέσα προς τα έξω.

ΕΝΥΔΑΤΩΣΗ

Αφού προετοιμάσετε το δέρμα σας, ήρθε η ώρα να το ενυδατώσετε. Η ενυδατική κρέμα διατηρεί το δέρμα σας ενυδατωμένο και βοηθά στην ενίσχυση του φραγμού του δέρματος. Για χρήση κατά τη διάρκεια της ημέρας, επιλέξτε μια ελαφριά, δροσερή ενυδατική κρέμα με αντιοξειδωτικές ουσίες που θα απορροφηθεί γρήγορα και δεν θα προκαλέσει λιπαρότητα κάτω από το μακιγιάζ. Μην ξεχάσετε να απλώσετε την κρέμα εκτός από το πρόσωπο και στο λαιμό.

ΑΝΤΗΛΙΑΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Αυτό είναι το πιο σημαντικό βήμα στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας. Εάν δεν φοράτε αντηλιακό, είναι σαν να μην κάνετε κανένα από τα προηγούμενα βήματα.

Ο ήλιος είναι ο νούμερο ένα λόγος για τον οποίο το δέρμα των ανθρώπων θα γερνάει πρόωρα.

Χειμώνα καλοκαίρι η αντηλιακή κρέμα προστασίας από τις ακτίνες UVA/UVB είναι απαραίτητη για την καθημερινή σας φροντίδα.

Προσοχή: Η προστασία του δέρματός σας από τον ήλιο είναι σημαντική ακόμα κι αν περνάτε τις μέρες σας σε εσωτερικούς χώρους, καθώς οι ακτίνες UV μπορούν να εισέλθουν μέσα από τα παράθυρα.

PRIMER ΠΡΙΝ ΤΟ ΜΑΚΙΓΙΑΖ

Το primer βοηθά το δέρμα και το μακιγιάζ να απλώνεται ομοιόμορφα και να διαρκεί περισσότερο. Η χρήση τους είναι μια τέλεια επιλογή γιατί ελαχιστοποιεί την εμφάνιση πόρων και κηλίδων.
Χρησιμοποιείστε τα δάχτυλά σας για να απλώσετε ομοιόμορφα το προϊόν στο δέρμα σας.

ΜΕΡΙΚΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΑΚΟΜΑ:

Τα προϊόντα που χρησιμοποιείται θα πρέπει να είναι κατάλληλο με τον τύπο επιδερμίδας που έχετε.

Φροντίστε τα προϊόντα που επιλέγετε να περιέχουν βιταμίνες και ειδικά βιταμίνη C και E που δρουν αντιοξειδωτικά στην επιδερμίδα.

Τα προϊόντα τα χρησιμοποιούμε πάντα με κυκλικές, απαλές, ανοδικές κινήσεις ώστε να γίνεται ταυτόχρονα και μασάζ στην επιδερμίδα.

Μπορείτε τα προϊόντα που χρησιμοποιείται να τα τοποθετείτε στο ψυγείο. Με αυτό τον τρόπο τους παρέχετε μεγαλύτερη διάρκεια και ασφάλεια. Ακόμα επιτυγχάνετε και ήπια σύσφιξη της επιδερμίδας λόγω της δροσιάς του προϊόντος.

Μία με δύο φορές την εβδομάδα και ανάλογα με τον τύπο δέρματος, πρέπει να κάνουμε απολέπιση δηλαδή peeling ή scrub. Όπως και να το πούμε το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Διώχνουμε τα νεκρά κύτταρα, ενισχύουμε τη μικροκυκλοφορία και επιτυγχάνουμε τη γρήγορη ανανέωση των κυττάρων!

Διαβάστε επίσης