Πως να αντιμετωπίσεις το hangover

Όλοι σε κάποια έξοδό μας ήπιαμε λίγο παραπάνω και καταλήξαμε να γυρίσουμε σπίτι, να ξεραθούμε στον ύπνο και εν τέλει να ξυπνήσουμε το πρωί με πονοκέφαλο. Πόσο ήπιαμε, μη μας ρωτάς. Νομίζεις θυμόμαστε εμείς για να απαντήσουμε και σε σένα;

Επειδή, όμως, λίγο η παρέα, λίγο οι συγκυρίες, όλο και κάποια στιγμή θα πιεις ένα ποτηράκι παραπάνω, ακολουθούν κάποιες συμβουλές που αν τις τηρήσεις, το δικό σου hangover μπορεί να γίνει πιο ανώδυνο.

  1. Πιες πολύ νερό!

Αυτό θα πρέπει να το έχεις στο μυαλό σου ως χρυσό κανόνα ήδη από την ώρα που θα ξεκινήσεις να πίνεις. Υπολόγισε πως για κάθε ποτό που πίνεις -ό,τι κι αν είναι αυτό- καλό θα ήταν να καταναλώνεις παράλληλα κι ένα ποτήρι νερό. Αν παρόλα αυτά, δεν το τηρήσεις και έχεις ήδη μεθύσει, πιες 2-3 ποτήρια μαζεμένα πριν κοιμηθείς κι άλλα τόσα μόλις ξυπνήσεις. Το νερό καταπολεμά τη δίψα και την ξηροστομία, συμπτώματα αφυδάτωσης, που έχει προκαλέσει η υπερκατανάλωση αλκοόλ και σύντομα θα νιώσεις ένα αίσθημα ανακούφισης.

2. Κοιμήσου όσο παραπάνω μπορείς!

Όσο περισσότερες ώρες κοιμηθείτε, τόσο καλύτερα θα νιώθετε τη στιγμή που θα ξυπνήσετε. Αυτό συμβαίνει επειδή απαιτείται ορισμένος χρόνος για να τον πλήρη μεταβολισμό του οινοπνεύματος από τον οργανισμό σας. Επομένως, όσο παραπάνω κοιμηθείτε, τόσο καλύτερα θα νιώθετε όταν σηκωθείτε απ’ το κρεβάτι!

3. Μην πάρεις παυσίπονο!

Μπορεί ο πονοκέφαλος να είναι ανυπόφορος, όμως θα πρέπει να μείνετε μακριά από παυσίπονα -γενικώς μακριά από κάθε είδους φάρμακα-, καθώς οι αλληλεπιδράσεις μπορούν να επιφέρουν τοξικά αποτελέσματα.

4. Μη βγεις για περπάτημα!

Υπάρχει ο μύθος πως το να βγαίνεις βόλτα ενώ κάνεις οχταράκια στο δρόμο, θα σε βοηθήσει να συνέλθεις πιο σύντομα. Ωστόσο, με την εφίδρωση αφυδατώνεις ακόμα περισσότερο τον οργανισμό σου και νιώθεις ακόμα χειρότερα!

5. Φάε, ακόμα κι αν δεν πείνας!

Η κατανάλωση πολυβιταμινούχων κατά προτίμηση τροφών, λόγω των αντιοξειδωτικών ουσιών που περιέχουν, θα σε τονώσει και θα καταπραΰνει ως ένα βαθμό τη φάση του hangover!

6. O καφές δε βοηθά!

Προς στιγμήν η κατανάλωση καφέ μπορεί να σε ξυπνήσει, μιας και η καφεΐνη δρα ως διεγερτικό, αλλά δεν επηρεάζει την ποσότητα αλκοόλ στον οργανισμό, ούτε βοηθά στο μεταβολισμό του.

7. Μην πιεις αλκοόλ την επόμενη μέρα!

Η άποψη που επικρατεί πως το hangover με hangover περνάει, είναι μύθος. Δεν είναι έρωτας το μεθύσι. Η δράση του αλκοόλ είναι συνεργική και θα γίνεις ακόμα χειρότερα το επόμενο βράδυ.

8. Βάλε στο πρωινό σου μια μπανάνα!

Περιέχει βιταμίνες της ομάδας Β που απομακρύνουν την ποσότητα αλκόολ και ένα σύνθετο μείγμα υδατανθράκων βραδείας καύσης, που υπόσχεται να διατηρήσεις την ενέργειά σου όλη τη μέρα.

9. Βάλε τζίντζερ στο φαγητό!

Ναι, καλά άκουσες! Αποδεδειγμένα απομακρύνει τη ναυτία, καθώς τα συστατικά του έχουν καταπραϋντικές ιδιότητες.

10. Θυμήσου πώς ξεπέρασες το προηγούμενο hangover!

Όσα tips και να δώσουμε κάθε οργανισμός έχει εξατομικευμένη απόκριση στην υπερβολική ποσότητα αλκοόλ. Αν είσαι επιρρεπής σε hangover, σίγουρα θα ξέρεις πόσες ώρες κράτησε και πώς ανακουφίστηκες την προηγούμενη φορά. Εξάλλου, φτάνει να έχεις ζήσει μια φορά το συγκεκριμένο συναίσθημα, για να προσπαθείς στο εξής να το αποφύγεις.

Διαβάστε επίσης