Ιωάννα Παλιοσπύρου σε Έφη Κακαράντζουλα: «Θα πεις την αλήθεια τώρα; Να κάτσω να ακούσω ή να φύγω;»

Στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών έφτασαν λίγο πριν τις 9 το πρωί η Ιωάννα Παλιοσπύρου συνοδεία του δικηγόρου της, Νίκου Αλεξανδρή, αλλά και η κατηγορούμενη Εφη Κακαράντζουλα, η οποία σήμερα απολογείται ενώπιων του δικαστηρίου για τη φρικτή επίθεση με βιτριόλι τον Μάιο του 2020.

Η δράστης της επίθεσης έφτασε στο δικαστήριο από την οδό Λουκάρεως, ανέκφραστη με το κεφάλι ψηλά και συνοδευόμενη από αστυνομικούς μπήκε στην αίθουσα του δικαστηρίου.

Οταν ξεκίνησε την απολογία της, ζήτησε συγνώμη από την Ιωάννα και τους συγγενείς της, επιμένοντας ότι δεν ήθελε να την σκοτώσει αλλά μόνο να την τραυματίσει, ενώ ζήτησε συγνώμη και από την οικογένειά της για την ντροπή που νιώθουν για την πράξη

Η κορυφαία στιγμής της διαδικασίας ήταν όμως όταν σε μια διακοπή της δίκης, η Ιωάννα πλησίασε την Εφη και της είπε: Θα πεις την αλήθεια τώρα; Να κάτσω να την ακούσω ή να φύγω;

Δίκη για βιτριόλι - Ξέσπασε η Ιωάννα: "Θα πεις την αλήθεια τώρα ή να φύγω;" - Συγγνώμη ζήτησε η Κακαράντζουλα
ΚΑΚΑΡΑΝΤΖΟΥΛΑ
ΙΩΑΝΝΑ ΠΑΛΙΟΣΠΥΡΟΥ

Ιωάννα σε Κακαράντζουλα: Θα πεις την αλήθεια τώρα ή να φύγω;

Τη μετατροπή της κατηγορίας από απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βαριά σκουπούμενη σωματική βλάβη ζήτησε επίσης από το δικαστήριο, με την υποβολή αυτοτελούς υπεραπιστικού ισχυρισμού, ο δικηγόρος Σάκης Κεχαγιόγλου, ο οποίος υπερασπίζεται τη 37χρονη κατηγορούμενη. “Είμαι απολύτως βέβαιος ότι η κατηγορούμενη θα είναι απολύτως ελεύθερη από κάθε παράγοντα της δίκης για να απαντήσει ελεύθερα και να τηρηθεί πλήρως η δικονομία” είπε ο ίδιος.

Νωρίτερα ο εισαγγελέας της έδρας Χαράλαμπος Μαστραντωνάκης εισηγήθηκε την απόρριψη του αιτήματος της πολιτικής αγωγής για την κλήση δυο μαρτύρων, που φέρονται να είχαν επικοινωνία με την κατηγορούμενη πριν και μετά την επίθεση.

“Τα πραγματικά περιστατικά της υπόθεσης είναι αποδεδειγμένα. Αυτό που το δικαστήριο διερευνά είναι η απόδοση του ορθού νομικού χαρακτηρισμού. Εξ αυτού του λόγου δεν χρειάζεται να έρθουν οι μάρτυρες να πουν για τα πραγματικά περιστατικά. Αν προσέρχονταν, δεν υπήρχε περίπτωση να καταθέσουν εις βάρος τους. Αυτοενοχοποίηση δεν έχει υπάρξει ποτέ. Σκεφτείτε αν έχουν βοηθήσει την κατηγορούμενη, να έρθουν εδώ και να το παραδεχθούν. Αυτό δεν θα γίνει ποτέ.

Τρίτον, αν κληθούν ως μάρτυρες και καταθέσουν και ύστερα το δικαστήριο μας στείλει την υπόθεση στην εισαγγελία για περαιτέρω έρευνα, δημιουργεί απόλυτη ακυρότητα”, είπε ο εισαγγελέας της έδρας και συμπλήρωσε πως “το ορθό είναι να θεωρήσει το δικαστήριο ότι υπάρχουν στοιχεία συνδρομής στην επίθεση, να διαβιβάσει στην εισαγγελία”.

Αμέσως μετά τη διακοπή, η Ιωάννα Παλιοσπύρου πλησίασε την κατηγορούμενη και της είπε: “Θα πεις την αλήθεια τώρα; Να κάτσω να ακούσω ή να φύγω;”.

ΙΩΑΝΝΑ ΠΑΛΙΟΣΠΥΡΟΥ

Συγγνώμη ζήτησε η κατηγορούμενη από την Ιωάννα

Με μία συγγνώμη ξεκίνησε η απολογία της κατηγορούμενης Εφης Κακαράντζουλας προς την Ιωάννα Παλιοσπύρου.

Τα πρώτα λόγια της 37χρονης στο δικαστήριο ήταν: “Τη συγγνώμη μου τη ζήτησα στην Ιωάννα μέσα από την απολογία μου. Εγώ σήμερα επαναλαμβάνω τη συγγνώμη μου στην Ιωάννα, ειλικρινή μέσα από την ψυχή μου και από την οικογένεια της, αλλά και από την οικογένεια μου, γιατί τους έφερα μεγάλη ντροπή με την πράξη μου”.

Ο αδελφός της Ιωάννας Παλιοσπύρου αμέσως αντέδρασε στα λεγόμενα της κατηγορούμενης και με ειρωνικό ύφος σχολίασε “νιάου”.

Διαβάστε επίσης