Έιμι Γουάινχαουζ: Σε δημοπρασία τα προσωπικά της αντικείμενα

Σχεδόν 800 από τα υπάρχοντα της Έιμι Γουαϊνχάουζ, συμπεριλαμβανομένου του κοντού φορέματος που φόρεσε η Βρετανίδα τραγουδίστρια στην τελευταία της συναυλία, βγαίνουν σε δημοπρασία.

Το πράσινο-μαύρο φόρεμα και το πορτοφόλι Moschino σε σχήμα καρδιάς με το οποίο φωτογραφίζονταν συχνά η κάτοχος Grammy, αναμένεται ότι θα κυμανθούν το καθένα από 15.000 έως 20.000 δολάρια.

Οι γονείς της αποφάσισαν ότι ήταν η κατάλληλη στιγμή για να δώσουν τα προσωπικά και επαγγελματικά της αντικείμενα, δήλωσε ο Martin Nolan, εκτελεστικός διευθυντής των Julien’s Auctions.

Η τραγουδίστρια πέθανε από δηλητηρίαση από αλκοόλ σε ηλικία 27 ετών τον Ιούλιο του 2011. Η τελευταία της συναυλία ήταν στο Βελιγράδι ένα μήνα νωρίτερα.

«Ήταν μια καθαρτική απόφαση για αυτούς, αλλά και ένα συναισθηματικό rollercoaster για τους γονείς να εγκαταλείψουν τα υπάρχοντα της κόρης τους», είπε ο Nolan.

«Αλλά ξέρουν ότι αυτά τα αντικείμενα θα πάνε σε θαυμαστές και συλλέκτες, μουσεία και επενδυτές σε όλο τον κόσμο που θα συνεχίσουν να τα εκτιμούν, να τα απολαμβάνουν, να τα εκθέτουν».

Η οικογένεια θέλει να βεβαιωθεί ότι όλοι οι θαυμαστές της θα έχουν την ευκαιρία να αγοράσουν κάτι, είπε ο Nolan, ο οποίος εργάζεται δύο χρόνια για να επιμεληθεί την δημοπρασία.

Τα περισσότερα από τα φορέματα της Γουαϊνχάουζ έχουν μία συντηρητική τιμή της τάξης των 2.000 -4.000 δολαρίων.

Οι τιμές για ζώνες, άρωμα, παπούτσια, κιθάρες και τύμπανα ξεκινούν από 50 με 100 δολ.

Η Γουαϊνχάουζ υπήρξε πρωτοπόρος καλλιτέχνιδα σε όλο τον κόσμο με τη μοναδική της εμφάνιση, την συμπεριφορά της και την τζαζ μουσική της. Κυκλοφόρησε δύο στούντιο άλμπουμ, το «Frank» και το «Back to Black».

Μιλούσε συχνά για την καταπολέμηση του εθισμού της στο αλκοόλ και τα ναρκωτικά.

Μέρος των εσόδων θα διατεθεί για το Ίδρυμα Έιμι Γουαϊνχάουζ το οποίο έχει ως στόχο «να εμπνεύσει τα παιδιά και τους νέους να χτίσουν την αυτοεκτίμηση και την ανθεκτικότητά τους, ώστε να ανθίσουν».

Η δημοπρασία θα πραγματοποιηθεί στο Μπέβερλι Χιλς στις 6-7 Νοεμβρίου δια ζώσης και διαδικτυακά.

Πηγή: Reuters

Διαβάστε επίσης