Φτιάξτε μπουκίτσες πρωτεΐνης χωρίς ψήσιμο

Μετά τις γιορτές μπορεί να πήραμε κάποια περιττά κιλά και θελουμε να κάνουμε διατροφή, ωστόσο δεν μπορούμε να αποβάλλουμε τα γλυκά από την διατροφή μας.

Μην ανησυχείτε. Η λύση βρέθηκε.

Έχουμε για σένα δύο διαφορετικά είδη για energy protein balls που σε ξετρελάνουν. Και το καλύτερο όλων; Δεν χρειάζονται καθόλου ψήσιμο.

Σου αρέσει ο συνδυασμός σοκολάτας με φυστικοβούτυρο; Αν ναι τότε αυτά τα protein balls θα τα λατρέψεις. Θα χρειαστείς τα παρακάτω υλικά και μόνο 10’ για να τα φτιάξεις.

1 ½ φλιτζάνι βρώμη
1 φλιτζάνι φυστικοβούτυρο
¼ φλιτζανιού μέλι
64 γρ. πρωτεΐνη σοκολάτας σε σκόνη
2 κ.σ σταγόνες σοκολάτας

Βάλε τη βρώμη, το φυστικοβούτυρο, το μέλι, τη σκόνη πρωτεΐνης και τα τσιπ σοκολάτας σε ένα μεγάλο μπολ και ανακάτεψέ τα. Θέλει λίγη δύναμη για να ανακατέψεις το μείγμα καθώς φαίνεται πολύ παχύ στην αρχή, αλλά όσο ανακατεύεις μαλακώνει. Μόλις τα ανακατέψεις πλάσε το μείγμα με τα χέρια σου σε μικρές μπουκίτσες και τοποθέτησέ τις σε ένα τάπερ στο ψυγείο ή την κατάψυξη (114 θερμίδες).

Έχουμε όμως κα δεύτερη συνταγή με ταχίνι και σοκολάτα (104 θερμίδες).

Τα υλικά που θα χρειαστείς:

2 φλιτζάνια βρώμη
1 φλιτζάνι ταχίνι
¼ φλιτζανιού μέλι
64 γρ. πρωτεΐνη βανίλιας σε σκόνη
2 κ.σ σταγόνες σοκολάτας

Ο τρόπος εκτέλεσης είναι ίδιος με τον προηγούμενο. Αποθήκευσε τις μπουκίτσες σου σε τάπερ στο ψυγείο και όταν θέλεις να φας γλυκό φάε μία (μάξιμουμ δύο) από τη δημιουργία σου.

Διαβάστε επίσης